USAs demokratiske parti: Var ingen udelt pådriver for avskaffing av slaveriet.

Derimot.no

I Norge forbindes borgerkrigen i USA med opphevelsen av slaveriet. Men mange har påpekt at dette historisk ikke er korrekt. Saken som utløste krigen dreide seg om regjeringen skulle kunne pålegge delstatene avgifter. Bl. a. Paul C. Roberts påpekt dette i flere artikler og nå vises det til dette forholdet i artikkelen under.

Demokratenes omsorg for undertrykte og deres oppfølgende krav om fjerning av statuer nå i Kongressens Hall  er hul og et politisk historisk baklengs rundkast. Partiet har ingen udelt stolt historie å vise til, men utnytter nå og forsterker motsetningene i befolkningen for å vinne valget til høsten.

Noen ganger kan det være greit å vise til historien for å se hvordan holdninger og politikken forandrer seg ofte til det helt motsatte over tid. Bare historieløse tror at ingen ting forandrer seg og alt alltid har vært er slik det er i dag.

Enten vi liker det eller ikke var det Sovjetunionen som ga det avgjørende bidraget til seier under 2. Verdenskrig i Europa.

I Norge tror f.eks. flertallet i dag at det var USA som slo Tyskland under 2. Verdenskrig og at USAs og Storbritannias  landgang i Normandie var vendepunktet i krigen. De har ikke hørt om de store slagene ved Moskva, Stalingrad og Kursk som snudde krigslykken avgjørende. Krigen var avgjort i juni 1944 da Normandie-landgangen fant sted.

På samme måte tror nesten alle i dag at det var «gutta på skauen» som avgjorde krigen i Norge. Kommunistene i Norges motstandskamp kjenner ingen til, men den var langt mer betydningsfull enn hjemmefrontens sin (som var passiv).

Men slik er det. De som har makten vrir historien slik at det som formidles ettertiden passer inn i deres aktuell politiske agenda. Den nøkterne forståelsen av det som skjer nå kommer først når vi får det på historisk og politisk avstand.

For å se hva som skjuler seg bak maskene må de avkles.

Mange i Norge tror at det demokratiske partiet i USA alltid har vært motstandere av slavedrift, rasisme, kvinneundertrykkelse osv. Motsatt tror mange at Trumps parti, republikanerne, har stått på motsatt side i slike konflikter.

Saken er at begge partier er fløyer i den rådende maktens parti, den makten som alltid har styrt USA, kapitalmakten. For holde befolkningen splittet har denne makten noen ganger tatt på seg en liberal (og liberalistisk) maske, slik vi ser demokratene nå gjør.

Men det som skjuler seg bak denne masken er ikke noe pent. Det er derfor det kan være nyttig å minne om dette slik en republikaner, Louie Gohment, nå gjør. Det gjør ikke republikanernes politikk under Trump til noe bedre. Men det avkler demokratenes ledere  og viser deres «skinnhellighet».

Knut Lindtner
Redaktør

Slaveriet og USAs demokratiske parti.

Fra Voltaire Network.

Speaker i USAs Representantenes Hus, Nancy Pelosi (California) har bedt om at flere statuer i hallen til Kongressen blir fjernet. Dette begrunner hun med at disse mennene helt frivillig hadde deltatt i De Konfødererte styrker under den amerikanske borgerkrigen.

Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi er en amerikansk politiker for Det demokratiske parti. Hun har vært medlem av Representantenes hus siden 1987.

Ms. Pelosi sammenlikner De konfødererte (som opprinnelig gikk mot avgifter fastsatt av den føderale regjeringen) med slaveri. Dette er ifølge en feilaktig tolkning av borgerkrigen, som fremdeles råder i dag.

Blant disse statuene er avbildet fire tidligere speakere i Representantenes Hus ( Robert M.T. Hunter, Howell Cobb, James L. Orr og Charles F. Crisp), samt framstående medlemmer av Det demokratiske partiet, som Nancy Pelosi selv.

Louie Gohment fra Republikanerne var rask til å plukke opp denne saken. Han tok til og med kontroversene et skritt videre. Han kom med et lovforslag om å forby Det demokratiske partiet på grunn av dere historie når det gjaldt slaveriet.

  • Det demokratiske partiets program fra 1840, 1844, 1848, 1852 og 1856, der de slår fast at å avskaffe slaveriet ville gjøre befolkningen mindre lykkelige og utsette både stabiliteten i Unionen og Unionens fortsettelse for fare.
  • Programmet fra 1856 erklærer at statene som er medlemmer av Unionen er frie til å praktisere slaveri og  kan inkludere dette i sine grunnlover.
  • Programmet fra 1860 beskriver partiets holdning til stater som går inn for frigivning av slavene men som nekter å arrestere rømte slaver som undergravende og revolusjonære.
  • Det 14. grunnlovstillegget som ga de frigjorte slavene fullt statsborgerskap ble godkjent i 1868 med 94 prosents tilslutning av Det republikanske partiets kongress, mot 0 prosent i Det demokratiske partiet.
  • Det 15. grunnlovstillegget som ga de frigjorte slavene stemmerett ble godkjent i 1870 av 100 prosent av Det republikanske partiets kongress, mot 0 prosent i Det demokratiske partiet.
  • I 1902 vedtok Det demokratiske partiet i Virginia å fjerne stemmeretten for mer enn 90 prosent av afro-amerikanerne.
  • President Woodrow Wilson (Demokratene) innførte rasistisk regresjon for ansatte i den føderale regjeringen, og begynte å forlange fotografier sammen med jobbsøknader.
  • Den nasjonale demokratiske partiets kongress i 1924 som ble avholdt i Madison Square Garden i New York ble kalt «Klan-Bake» på grunn av Ku Klux Klans innflytelse innen partiet.
  • I 1964 forsinket Demokratens kongress debatten med 75 dager fordi de ville blokkere godkjennelsen av Civil Rights-loven som skulle gjøre slutt på rasistisk regresjon.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde: Clay Banks

https://www.voltairenet.org/article210593.html

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 495 ganger.

Post Views: 1 315

Les artikkelen direkte på derimot.no