Politiker og Låtskriver Debuterer med Albumet “Values”

Blog

Det er sjelden at man finner seg selv på to så ulike arenaer som i politikken og musikken. Mitt navn er Terje Pettersen, førstekandidat for Norgesdemokratene i Harstad og nestleder for norgesdemokratene i fylket. Men nå er jeg også en debuterende musiker, med lanseringen av mitt første album, “Values”. Utslippsdatoen er 17. mars.

Min reise inn i musikkens verden begynte som et ønske om å hjelpe en venn, en musiker som hadde utfordringer med å lage sine egne låter. Jeg oppdaget da at jeg hadde en skjult evne til å skrive sanger, og den første sangen jeg skrev ble “Advice from a bitter man”. Min venn gjorde opptak av sin versjon av sangen og sendte den til meg. Det var spesielt å høre en sang jeg selv hadde skrevet. Denne opplevelsen vekket noe i meg, og jeg fortsatte å utforske låtskrivingen. Det ble også  en terapeutisk flukt, spesielt da jeg befant meg midt i en separasjon. Musikken ble min kanal for å uttrykke følelsene mine på en dypere måte.

Den neste låten jeg skrev ble veldig negativ. Det var en tidlig versjon av “The Window of desire”. Den var så dyster at min musikervenn nektet å synge den, og det var klokt av ham. Etter mange store justeringer og noen mindre justeringer, ble det til slutt en sang. Den tar lytterne med på en reise gjennom temaer som begjær og fristelse. Gjennom sangens metaforiske språk og stemning setter jeg ord på indre konflikter og utfordringer knyttet til maktmisbruk på flere områder. Sangen er dyster, men er en høyst åndelig sang. 

Etter å ha skrevet flere låter, inkludert “Indefinable Love”, som ble en utrolig vakker sang, fant jeg meg selv med en uventet utfordring. Min musikervenn ønsket ikke å gå videre med prosjektet, men bare ha det på hobbynivå. Dette førte til at jeg kom på tanken at jeg kanskje med tid kunne lære meg å synge selv. Jeg begynte å utforske sangteknikk og stemmebruk. Men jeg ble på en måte “reddet” da jeg oppdaget at AI kunne være til stor hjelp i produksjonen av sangene mine. Alle sangene på albumet har faktisk tung bruk av AI, som er et unikt aspekt ved dette prosjektet. Det føles som å jukse, men samtidig er det en fin måte å få publisert låtene mine, da jeg har enda en lang vei å gå før jeg kan synge inn låter selv. 

En sang jeg er veldig stolt over å ha skrevet, som vi kan kalle elefanten i rommet, er sangen “Threshold of Power”. Den ble skapt som et uttrykk for mine synspunkter på samfunnets tilstand. Det kraftfulle budskapet gjorde den til et naturlig valg som åpningssporet på albumet. Det var denne låten som inspirerte meg til å gi albumet navnet “Values”, som symboliserer mine kjerneverdier og overbevisninger. Verdier er veldig viktig, både på personlig nivå og nasjonalt/internasjonalt. 

Som samfunnsengasjert politiker og musiker føler jeg en forpliktet til å formidle budskapene mine på ulike måter, og dette albumet er en del av min personlige reise og utforskning av hvordan jeg kan nå ut til folk på en annen måte. Jeg håper at gjennom musikken min kan jeg berøre mennesker på en dypere måte, og kanskje til og med inspirere dem til å tenke annerledes om verden rundt oss.

“Values” er ikke bare et album, det er et uttrykk for mine verdier, mine tanker og mine erfaringer. Jeg ser frem til å se hvor denne reisen vil føre meg, både som musiker og som politiker.

Da vil jeg ønske en god opplevelse. Len deg tilbake og lytt på albumet Values.

Spotify:

Youtube Music

Link til Youtube Music

Apple Music

Amazon Music

Legg igjen en kommentar