Sverige bygger luksusfengsel for voldtektsmenn

Lykten.no

Lykten.no:

Det er ved fengselet Skogome rett utenfor Gøteborg at det bygges for fullt nå. Ikke mindre enn 31 nye bygninger skal ferdigstilles inne på området.

Antallet innsatte skal i følge planen mangedobles på noen år – fra dagens 200 seksualforbrytere til over 700. Og Skogomefengselet skal bli et av de største fengslene i Sverige.

Les også: Svensk kommune må spare og senker varmen på eldrehjemmet – oppgir innvandring som årsak

Det er «en veldig etterlengtet heving av standarden, både for klientene og personalet», sier fengselssjef Anna Wallmann.

«Det er en stigmatisert gruppe som risikerer å bli utsatt for vold om man blander dem med andre pasienter. Og her kan vi samle spesialisthjelp på et sted. Vi har vært fremgangsrike i vårt arbeide her».

Les også: Eldre kastes ut av hjemmene sine i Stockholm – skal bli boliger for asylsøkere

I tillegg til større og mer «moderne» celler utrustet med egne toaletter, kommer eksklusive aktiviteter å tilbys seksualforbryterne.

«På utsiden finnes nybygde friområder som dagen til ære bader i sollys. Her finnes en volleyballbane, basketkurver, grønnsakshage, utegym – og en rekke store solstoler rettet mot sør», skriver Göteborgs-posten.

Les også: Hvorfor skjer det 38 ganger så mange voldtekter i Sverige som i Polen?

Antallet plasser i svenske fengsler og anstalter har tredoblet seg på ti år – fra dagens 9.000 til 27.000. Raskest går utviklingen i Västra Götalandregionen, der man nå jobber for å øke kapasiteten på elleve ulike plasser. Regionen hadde for fire år siden 1.200 fengselsplasser, men i dag har tallet økt til 2.300. Om fem skal ytterligere 3.000 plasser stå klare.

Les også: Rekordår for voldtekter i Sverige – hvem står bak?

LES VIDERE PÅ KILDEN:
Fria Tider

Les artikkelen direkte på Lykten

Legg igjen en kommentar