Russlands statsminister Lavrov reagerer på sanksjoner: Vesten har alltid vært «russland-fobisk»

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 1 Second

Russlands utenriksminister Sergey Lavrov sa at Vesten alltid har vært «Russland-fobisk» og at landet aldri levde en dag uten å være under sanksjoner pålagt av Vesten, i et intervju med Al Arabiya.

“Sanksjoner er ikke noe vi så ut av det blå,” sa Lavrov med henvisning til sanksjonene som ble pålagt av vestlige makter mot Russland, noe som gjør det til verdens mest sanksjonerte land som passerer Iran.

“Sanksjoner har vært med oss i flere tiår, vi har aldri levd en dag i Sovjetunionens historie eller den russiske føderasjonens historie da det ikke var noen sanksjoner,” sa utenriksministeren.

“Så å tro at denne siste forargelsen og bølgen av sanksjoner som til slutt viste det virkelige ansiktet til Vesten, som, så vidt jeg nå forstår, alltid har vært russisk-fobisk, å tro at denne siste bølgen av sanksjoner kommer til å gjøre Russland til en gråtende onkel og for å be om å bli benådet, disse planleggerne er elendige og selvfølgelig vet de ingenting om Russlands utenrikspolitikk og de vet ikke noe om hvordan de skal forholde seg til Russland.»

Se intervjuet her, dette er en del av serien av artikler som viser den russiske siden av konflikten mot vesten:

Les artikkelen direkte på Politikeren