Fremmedkrigere forskrekket av ildkraften til den Russiske hæren

Politikeren.com
Read Time:3 Minute, 26 Second

For tusenvis av utenlandske leiesoldater er krigen i Ukraina allerede over: Frivillige fra mange vestlige nasjoner er sjokkert over den store ildkraften til den russiske hæren. Og de har også lidd massive skader og tap.

For mange veteraner med tidligere opphold i blant annet Afghanistan eller fra Irak-krigen er krigen i Ukraina allerede over. undersøkelse fra et Berlin-ukemagasin viser til «Der Freitag» at mange av de opptil 15 000 frivillige fremmedkrigere allerede har forlatt de ukrainske væpnede styrkene – og har allerede reist tilbake i sine hjemland.

Hovedårsaken til den raske slutten av kampoperasjonen i Ukraina: leiesoldatene og frivillige fremmedkrigere ble overrasket over styrken til ildkraften til de russiske væpnede styrkene. For eksempel skal den russiske bombingen mot leiesoldatene i nærheten av Lemberg ha forårsaket en plutselig slutt på enhver Call of duty romantikk blant de frivillige fremmedkrigerene. Tross alt skal mer enn 35 leiesoldater ha omkommet i de brennende ruinene, og noen må leve med konsekvensene av skadene som ble påført i rakettangrepet.

Fremmedkrigere i Ukraina poserer gjerne for kamera med smil rundt munnen

Som ett eksempel mange nevner er «Der Freitag» saken om briten Jason Haigh (34): Ekssoldaten kom til Ukraina som en av de første vestlige frivillige. Enheten hans opplevde bombingen på Hostomel flyplass nær Kiev. Haigh sa til avisen The Sun at denne krigen ikke kan sammenlignes med hans kampopplevelse i Afghanistan og Irak: «Jeg har aldri sett en slik kraftig ildkraft. Jeg tror ikke noen i vår generasjon har opplevd det på den måten.”

Haigh kom tilbake til Polen sammen med flere andre av sine fremmedkriger kamerater.

Soldater bærer ut likdeler av sivile fremmedkrigere innkalt av president Zelenskyj

En tidligere amerikansk politimann fra Dallas beskrev lignende opplevelser. Den 46 år gamle leiesoldaten som har vært i Ukraina fortalte CBS at enheten hans var blitt et mål for russiske missiler og hadde lidd “massive tap”. Han ble selv skadet og returnerte til Texas etter en uke i kampsonen. Enheten hans mistet halvparten av sine menn i angrepet på Javoriv alene.

Begravelse i Ukraina av sivile fremmedkrigere og sivile innkalt til kamp

Det virker nå klart at flertallet av fremmedkrigerne enten ble drept eller, som Jason Haigh, forlot Ukraina igjen. I følge «Der Freitag» ble det amerikanske sikkerhetsbyrået Forward Observations Group tvunget til å spre uttalelsen på sosiale nettverk om at deres «oppdrag i Ukraina» var over. Sitat: “Vi mistet noen av våre venner, tidligere lærere og bekjente i denne drittsekk krigen”.

Soldater i militærleiren i Mykolaiv, Ukraina leiter etter kroppsdeler, døde og skadde.

Krigen i Ukraina vil trolig ikke føres med frivillige fra vestlige nasjoner. Og det vil bli et stort problem for de ukrainske væpnede styrkene på sikt, som kan rekruttere langt færre rekrutter til en 1800 kilometer lang front. Den russiske hæren kan stadig flytte nye bataljoner og brigader til Ukraina, erstatte kulestridsvogner og utstyr – selv om det tar måneder. Tiden tikker ikke for Vladimir Putin.

Den russiske hærens bombardementer fryktes av leiesoldatene, stadig flere blir drept, moralen synker.

Den stadig økende graden av begravelser og døde soldater nevnes sjeldent av vestlige medier, over 14.000 ukrainske soldater skal være drept i krigen og da teller man ikke med de bulkene med fremmedkrigere som dør i hvert angrep, anslagsvis i puljer på alt fra 30 til 60 mennesker i hvert angrep. Dette er den stygge sannheten media ikke nevner for folket. Jeg tror ikke sivile hadde reist til Ukraina om de visste hvilken enorm militær styrke Russland sitter med.

Media maler et falsk bilde om et svakt Russland, et Russland som feiler militært og ikke vet hva de holder på med, det er svært naivt å tro at verdens nest største militærmakt ikke vet hva de holder på med. Slike undervurderinger sette sivile i unødvendig fare. En god leder bruker ikke sivile som kanonføde.

Tallene som blir lagt frem bør taes med en stor klype salt men vi vet Ukraina lider store tap fordi vitneskildringer sier det. Vi vet også at ukrainske soldater, sivile og fremmedkrigere har skutt mot hverandre, bombet hverandre og drept hverandre fordi det kommer stadig flere vitner som forteller om dette. Også sivile er rammet.

Les artikkelen direkte på Politikeren