Nyhetsrunden 12.3.2023 – Drapsforsøk i Oslo, Sverige synker videre ned i innvandrervolden, finske skolegutter mishandlet og mye mer

Lykten.no

Lykten.no:

VIDEO ØVERST: Nye overvåkingsvideoer fra kongressen i USA den 6. januar har nå kommet ut etter at republikanerne vant tilbake huset. Titalls tusen timer med video har nå blitt gått gjennom, som viser at Joe Biden, Nancy Pelosi og demokratene, med massemedia på slep, løy i flere år. Men selv da avsløringen har kommet ut, så nekter demokratene og massemedia å innrømme det. (Se også en rekke Twitter-innlegg lenger ned i artikkelen for flere videoer)

Norge – Fem personer siktet for drapsforsøk på T-banen i Oslo. 

Det var i det svært innvandrertette området Tøyen at drapsforsøket fant sted på lørdag kveld. Foran forskrekkede reisende skal en gruppe på fem menn ha knivstukket offeret slik at han ble påført alvorlige skadet. Politiet skal ha møtt opp med den tungt bevæpnede beredskapstropen og hundepatruljen. Også politiets drone ble sendt opp for å få oversikt over situasjonen. Flere av de siktede måtte jages rundt i bydelene Tøyen og Grønland før flere ble arrestert i en leilighet.

Sverige –  Svenske myndigheter innrømmer at det er svak sammenheng mellom kriminalitet og sosioøkonomiske faktorer.

I en fersk rapport avliver Brottsforebyggande rådet den venstrekriminologiske myten som hevder at om en person begår forbrytelser, så er det som en konsekvens av at han, eller hun, har vokst opp under mindre fordelaktige sosioøkonomiske omstendigheter. «Den sammenhengen er svak», slår den statlige organisasjonen fast.

Finland – Video viser innvandrergutter fornedrer finske gutter – må ned på kne før de mishandles – «Bitch boy».

Innvandrerfenomenet fornedringsvold har nå begynt å spre seg i Finland. En video viser hvordan en innvandrergjeng tvinger to finske gutter ned på kne og slår dem i ansiktet mens de kaller dem «Bitch boy». Klippet har fått stor spredning på på sosiale medier i landet.

Storbritannia

Nederland

Nederlandske bønder har fått beskjed at de må avvikle deler eller hele sin drift som følge av nye miljøtiltak fra EU. Det har ført til store og fredelige demonstrasjoner i landet. Men nederlandske myndigheter har valgt å sette inn militære styrker og brukt vold mot demonstrantene. I fjor ble det skutt fra politiet mot bøndene, der en 18 år gammel gutt kjørende en traktor fikk en kule i førerhuset, bare centimeter fra hodet sitt.

USA

6. JANUAR AVSLØRINGENE

Diverse fra USA

DIVERSE

Les artikkelen direkte på Lykten