Nektet lokaler av Litteraturhuset: Debattbok om befolkningsutskiftningen er “hatefull”

Lykten.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Lykten.no:

Boklanseringen som finner sted på mandag 23. januar tar for seg et brennaktuelt tema som fortjener all oppmerksomhet det kan få. Litteraturhuset i Oslo kan ha gitt Legatum Publishing en gavepakke ved å nekte dem å leie lokaler.

Fra Legatum Publishing sin pressemelding heter det:

Mandag 23. januar arrangerer Legatum Publishing bokbad for Old Europe Stop the Great Replacement, av forfatter og kunstner Rikard Högberg. Initielt var planen å gjennomføre dette på Litteraturhuset i Oslo, men der ble forlaget avvist.

I en e-post til Tore Rasmussen, brukte administrasjonssjef i Litteraturhuset, Tone Jørpeland Lunde, en sterkt politisert og misvisende definisjon av begrepet “The Great Replacement” som begrunnelse for avslaget.

Les også: Aftenposten innrømmer: Hvite vil være i mindretall i USA rundt 2045

“Vi har signert leieavtale for et dobbelt så stort lokale, og utvider samtalen med Högberg til også å inkludere en presentasjon av hans kunst — samt mulighet for sosialt samvær og servering etter selve bokbadet” – Tore Rasmussen, arrangør

Bekymret for den frie debatt

Grunnlegger av Legatum Publishing Tore Rasmussen sier i en uttalelse:

Litteraturhuset brukte 8 dager på å besvare vår henvendelse om å få leie lokalet. Jeg oppfatter det som at de bruke denne tiden til å lete etter en unnskyldning for å avvise oss.

Å presenterer en bok som tar for seg beviselige endringer av den demografiske sammensetningen i Vesten skulle være hatefullt, er absurd. FN bruker jo selv begrepet “replacement migration” om det som skjer nå.

Det er også skadelig for demokratiet og ytringsfriheten at Litteraturhuset bedriver denne type redaksjonell kontroll av hvilke bøker man får lov å presentere og diskutere i deres lokaler.”

Les også: Vi må vekke Europa! Identitet, historie og kunnskap – Intervju med Tore Rasmussen

Rasmussen forsikrer at arrangementet vil bli gjennomført som planlagt, men nå i større format:

Vi har signert leieavtale for et dobbelt så stort lokale, og utvider samtalen med Högberg til også å inkludere en presentasjon av hans kunst — samt mulighet for sosialt samvær og servering etter selve bokbadet”

Arrangementet koster kr. 149, og billetter kan kjøpes på Eventbrite.

Legatum Publishing gir følgende beskrivelse av boken på sine hjemmesider:

Old Europe Stop the Great Replacement

Bokens første utgave ble utgitt i 2002. I denne andre utgaven får vi et unikt historisk perspektiv på forfatterens tidligere prognoser, og hvordan den demografiske situasjonen har endret seg. Prognoser for de neste 28 år presenteres igjen av den samme forfatteren på politisk høyre side — nå 20 år senere!

Boken reiser kompromissløst spørsmålet om Europas demografiske skjebne og Den Store befolkningsutskiftningen. Högberg analyserer den sosiale nedgangen for det siste

tiår i alle utviklede land. Han viser hvordan moderne liberal ideologi, og kortsiktig

egoisme, har ført til erosjon av tradisjonelle verdier — som videre fører til sosial og demografisk nedgang.

Samtidig som mennesker av europeisk avstamning står overfor demografisk

nedgang, har det vært en kraftig økt innvandring til Vestlige land, fra mennesker utenfor den vestlige kulturkrets. Som en følge av dette står Vesten nå overfor en eksistensiell krise.

Vestlige demokratier er dårlig rustet til å håndtere denne krisen. En sterk politisk vilje og kulturell

revitalisering er nødvendig nå — mer enn noen gang, for å sikre fremtiden til europeisk folk og tradisjoner. Högberg argumenterer for at det ikke finnes noen fremtid uten barn, og at det bare er én løsning: unge menn og kvinner må finne sammen i ekteskap for å skape lykkelige familier.

Les også: Observerbare fakta er ikke konspirasjonsteorier!

Dagsaktuell debatt

5. januar engasjerte Kjetil Rolness seg i debatten med følgende innlegg på Facebook:

Avfolkningen av Norge. Vi mister fjerdeparten av folketallet for hver generasjon. Folketallet halveres fra oldemor til oldebarn.

Dette er det som skjer med Norges lave (og synkende) fødselstall på ca. 1,5. Og det er kanskje mer dramatisk enn noen andre utvikling, inkludert klimaendringene. Honnør til historiker og lærer Ola Buxrud for å forklare noen «lange linjer», og konsekvensene for bosetting, arbeidsmarked, offentlige inntekter og velferdsstaten. Han avliver også to myter. Innvandring løser ikke problemet, men gjør det verre. Og problemet i distriktene er ikke at mange flytter, men at så få blir født. Les og bli klokere – om enn ikke gladere.

Kommentaren var en del av en tråd om nyheten som NRK formidlet om at: Fødselstala stuper – overlege ber foreldre «planlegge» mindre”.

Et viktig poeng NRK har valgt å ikke adressere, er at selv om den etnisk norske andelen av befolkningen synker, så øker det totale antall nordmenn i Norge pga. innvandring. Den etnisk norske befolkningen var på ca. 2,1 barn per kvinne i 1970 (3,8 mill. folketall). Teknisk sett betyr 2,1 at vi har en minimal økning. I dag ligger vi på ca. 1,3. I dette tallet ligger også barnetallene fra innvandrere. I praksis har nordmenn gradvis blitt skiftet ut siden da. Det pågår en befolkningsutskifting i hele Europa, ikke bare i Norge.

Administrasjonssjef i Litteraturhuset Tone Jørpeland Lunde, Antirasistisk Senter og Aftenposten-journalist, Harald Andreas Stolt-Nielsen, kan benekte virkeligheten til de blir blir blå i ansiktet; de demografiske endringene vi er vitne til i Norge, USA og Vest-Europa er på ingen måte en “konspirasjonsteori”. Som Rasmussen påpeker; selv FN skriver og snakker åpent om dette.

Bokbadet er Legatum Publishing sitt andre arrangement i januar. På lørdag 21. januar arrangerer de kunstutstillingen Vargtid hvor også Rikard Högberg skal bidra.

Les artikkelen direkte på Lykten

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar