Kent Andersen løper ytre venstres ærende

Lykten.no

Lykten.no:

Dette er en redaksjonell kommentar fra Lykten

Kent Andersen gikk i går live på Facebook i det som ble en absurd og lite tillitsvekkende video. (Video nederst i innlegget).

Bakteppet er den nå avsluttede maktkampen om Demokratene i Norge, som Andersen og hans samboer Ina K. Thoresen kom særdeles dårlig ut av.

Lykten har tidligere omtalt hvordan Andersen og hans samboer Ina K. Thoresen, siste uke prøvde å kuppe partiet, for å så befinne seg på den tapende side etter kun fire dager. Til tross for dette fortsatte samboerparet desperat maktkampen, og det toppet seg ved at Andersen erklærte seg selv som partileder på partiets offisielle nettsider. Som Lykten predikerte ble varigheten som toppleder for partiet kortvarig Etter bare få timer gav samboerparet opp og annonserte sin utmeldelse på Facebook. Et politisk mageplask vi sjeldent er vitne til i sindige Norge.

Les også: Uro hos Demokratene

Det har åpenbart gått ego i saken for Andersen, og kun få timer etter at han poster følgende melding på sin Facebook-side, annonserte han en Facebook-direktesending:

Ja, det er sant. Jeg har trukket meg fra Demokratene, for nå var det nok bakholdsangrep.

Takk til alle dere som hadde troen, men jeg fikk nok maktspill og svik i Frp, og jobber ikke med eller for denslags.

Det vil nok flomme over av påstander om at jeg er kuppmaker og dust og …vent…who cares?

Ferdig.

I Facbook-direktesendingen startet Andersen med å si at han ikke skulle være ufin i språkbruken, slik som hans politiske motstandere var med ham, men gikk fort over til retorikk hvor han kalte folk for «idioter» og «galinger».

Tidligere nestleder i Selvstendighetspartiet og nå aktiv medlem i Demokratene, Reinert Skadsem, ble nevnt tre ganger og fikk av Andersen skylden for at partiet hadde tapt valgkampen i 2021. Årsaken skal ifølge Andersen være at Skadsem hadde på seg “Selvstendighetspartiet-skjorte med teksten: ‘Hvite liv teller’”. Dette stemmer ikke. Det var en t-skjorte med Demokratenes logo, og med teksten “Norske liv teller”.

Les også: Intervju med nestleder for Selvstendighetspartiet – «Konservatisme er i dagens samfunn den nye pønken».»

En annen personlighet som ble hengt ut som «høyreekstrem» er Lyktens bidragsyter og nybakt forlegger, Tore Rasmussen. Andersen hevdet at det ville være politisk selvmord om partiet ble assosiert med Rasmussen siden han “kom fra tidligere Vigrid”. At det er over 20 år siden Rasmussen trakk seg og tok avstand fra organisasjonen, nevnte ikke Andersen.

Les også: Vi må vekke Europa! Identitet, historie og kunnskap – Intervju med Tore Rasmussen

Videre påstod Andersen at nyhetssaken i TV2 om partilederens hybrid av et kristen kors og en Torshammer var skadelig for partiet. Knut Arild Hareide (KrF) og Lan Marie Berg (MDG) gjorde her felles sak mot Geir Ugland Jacobsen. At kritikk fra disse to politikerne skulle hindre noen i å stemme på Demokratene finner vi svært lite sannsynlig.

Redaksjonen i Lykten er også kjent med at Andersen og samboeren hans forsøkte å nekte medlemmer i partiet å snakke om innvandring i valgkampen, av frykt for å bli kalt rasister, men at det ble overkjørt av partileder Geir Ugland Jacobsen og partigrunnlegger Vidar Kleppe.

Om noen skal ha skylden for Demokratene i Norges beskjedne valgkampresultat, bør Andersen se seg i speilet, samt kikke bort på sin samboer, Ina K. Thoresen. Thoresen som aktivt motarbeidet at partiets daværende 3.000 medlemmer skulle få lov til å stå på stand, og drive en tradisjonell valgkamp; alt skulle organiseres av Thoresen, som verken hadde arbeidskapasitet eller evner til å lede en profesjonelt drevet valgkamp.

Les også: Podcast #14 – Anders Tronstad i samtale med Demokratenes leder, Geir Ugland Jacobsen

Kent Andersen løper ytre venstres ærend ved bruke denne typen retorikk. Nasjonalkonservative og høyrepopulistiske partier kommer ingen vei om man skal la være å snakke om innvandring, og at innfødt befolknings liv teller (ref t-skjorte med teksten “Norske liv teller”). Å være redd for at media skal kalle partiet høyreekstremt, fordi ressurspersoner har vært medlem i en høyreekstrem organisasjon for 20 år siden, fremstår som svakt. Det er f.eks. flere som kaller nettavisen Document.no for høyreekstrem: burde partiet ha krevet at Andersen sa opp jobben på grunn av det? Nei, selvfølgelig ikke.

Den østerrikske aktivistlederen Martin Sellner sa en gang: “Vi kan ikke forhindre at media lyver om oss, men vi kan gjøre løgnene deres mer og mer absurde”.

Andersens utspill om at partiet ble kuppet av høyreekstreme faller på sin egen urimelighet. Han som selv meldte seg ut av FrP, etter at Sylvi Listhaug brunbeiset FrPs nasjonalkonservative fløy, burde vite bedre.

Les også: Vidar Kleppe: De nasjonalkonservative medlemmene i FrP bør komme over til Demokratene

Dette er en trist sorti for en mann som har bidratt mye for å fremme innvandrings- og klimarealisme i Norge. Beklageligvis vil nok gårsdagens Facebook-sending og Andersens fortsatte angrep på Demokratene i Norge påvirke hans arbeid knyttet til klimarealisme, og hans jobb som journalist i den nasjonalkonservative nettavisen Document. Hvem vil kjøpe en bok, eller dele en sak på sosiale medier, fra en som kaller deg og dine politiske venner for høyreekstreme?

Hele Andersens monolog kan du se her:

Les artikkelen direkte på Lykten