Hvordan gallestein påvirker psyken din

hippocrates.no

Leveren produserer 0,8 – 1 liter galle hver dag for å fordøye fett og avgifte blodet.

Gallen har også en annen viktig funksjon, og det er å regulere tarmens pH-verdi.

Dersom gallestein blokkerer leveren eller galleblæren fra å skille ut nok galle vil dette føre til at tarminnholdet blir for surt, og delvis ufordøyd mat blir liggende for lenge i tarmen.

Dette er en av hovedårsakene til dysbiose, og har lenge vært en oversett årsak til psykiske ubalanser.

Dysbiose gjør nemlig at nervesystemet vårt får en kronisk mangel på nevrotransmittere som GABA, acetylkolin og serotonin, for å nevne noen.

Forskning har vist at visse bakterier i tarmen er spesialisert til å lage helt spesifikke nevrotransmittere.

Ikke bare det, men over 80% av disse signalstoffene lages i tarmen. Det betyr at dysbiose fra gallestein potensielt kan redusere din mentale kapasitet med opptil 80%.

For eksempel kan bifidobakterier produsere GABA, og visse typer stafylokokker produserer dopamin og serotonin.Dette gjør leverrens til første prioritet ved psykiske ubalanser, dårlig fordøyelse eller lavt energinivå.

Alt fra depresjon og konsentrasjonsvansker til selv autisme og demens kan forbedres i stor grad gjennom dysbiotisk korrigering ved hjelp av leverrens.

Selv om tilskudd av bakterier i form av fermentert mat kan være gunstig, vil det ikke øke galleutskillingen, og dermed gjenstår problemet med dårlige vekstvilkår for de probiotiske bakteriene vi kan kalle psykobiotika.

Vil du lære hvordan du kan få tilbake hjernen din ved å øke tarmproduksjonen av signalstoffer?

Bli med på nettkurset i Faste og leverrens den 4. april.

Nettkurs

Klikk på kurset for påmelding og mer informasjon.


Les artikkelen direkte på Hippocrates