Flyktninger får gratis fly – pensjonister blir fratatt tomater

Lykten.no

Lykten.no:

Det er Fria Tider som kan formidle at flyktninger i Sverige ikke behøver å bruke tidkrevende transportmidler som tog eller buss, men nå kan sette seg på innenriksfly for å komme frem til sine nye destinasjoner i landet.

Statlige ansatte får ikke bruke fly i tjenesten, om det finnes andre reisemuligheter som tog eller buss. Og om en statlig ansatt velger å fly så er det skattepliktig.

Les også: Asylsøkere kom til Sverige i privatjet

I følge Migrationsverket finnes det imidlertid ingen hinder for at myndighetene kan tilby innvandrere flyreiser og slippe unna skattereglene.

«Migrationsverket kan ikke betale skatt for en nyankommen flyktning sin reise ettersom det inngår i vårt oppdrag å overføre kvoteflyktninger til mottakelseskommunen. Dette innebærer altså at det er staten som tar kostnadene», skriver Migrationsverket i en kommentar til Fria Tider.

Les også: Kommune må spare og senker varmen på eldrehjemmet – oppgir innvandring som årsak

I følge etaten finnes det ingen «mulighet» å la flyktningene reise med tog mellom Stockholm og Malmø, ettersom avstanden er så inhuman stor.

«For at alle kommuner skal ha mulighet for å ta imot behøver vi å benytte oss av innenriksfly når avstandene er for store».

Regningen blir altså oversendt til den vanlige svenske skattebetaleren for at flyktninger nå får fly innenriks til sine nye bosettingskommuner.

Migrationsverket vil i midlertid ikke besvare spørsmålet om flyktningene får fly business-klasse.

Les også: SVERIGE: Gir 5 MILLIARDER til ulovlige asylsøkere – stenger sykehus pga pengemangel

«Vi har fjernet tomatene»

Nyheten kommer ut samtidig som svenske myndigheter og kommuner landet rundt nå kutter i budsjettene til skoler og eldrehjem, hvor man blant annet kutter i frukt og grønnsaker. 

Camilla Wiström, innkjøpssjef i Katrineholm kommune, noen timer vest for Stockholm, forteller følgende til SVT:

«Vi forsøker å velge bort visse varer, uten at det skal få for store konsekvenser. Vi kjøper for eksempel ikke inn tomater nå».

I flere kommuner er man nå enige om at man ikke kan opprettholde den samme kvaliteten på mat som tidligere har blitt servert. Skolebarn, eldre og pasienter kommer til å måtte venne seg til å ikke spise så bra de har gjort frem til i dag.

Les også: Frogn kommune bruker titalls millioner på asylboliger – kutter i tilbud til skolebarna

Les også: Kristiansand-ordfører priser arbeidet med å ta imot asylsøkere – vil ikke hjelpe 99-åring med sykehjemsplass

Den svenske regjeringen har forsøkt å dytte vekk ansvaret på den økonomiske politikkens havari ved å skylde på Russland og bruker begrepet «Putinpriser» i den offentlige debatten.

Men personer nære politikerne mener allikevel at den nåværende sosialdemokratiske regjeringens klimapolitikk er hovedårsaken og man har heller valgt å kalle det «sossepriser», altså en konsekvens av sosialdemokratisk politikk. (Sosse er kallenavn på Socialdemokraterna i Sverige, red. anm.).

Les også: Dobbeltmoralen – svenske myndigheter lager spesialordning for å returnere ukrainske flyktninger

Spis insekter istedenfor

Innkjøpssjefen for mat i en av kommunene som SVT har besøkt uttaler at svensker kanskje må begynne å endre sine matvaner. Det innebærer i følge henne at man må begynne å sortere ut hvilke råvarer man benytter seg av.

Fra et klimapolitisk synspunkt krever man at all kjøttproduksjonen må stoppes og at man må få en overgang til kun vegansk kosthold. I den grad mennesker i fremtiden skal tillates å spise noe animalsk, så skal det være insekter.

Les også: Svensk atferdsforsker foreslår å spise menneskekjøtt for å «redde planeten»

Sverige ligger i fremkant med klimapolitikken og allerede for noen år tilbake gjennomførte man et pilotprosjekt ved å fremheve insektsbasert mat – en blanding melbiller, larver og mark.

I følge klimaentreprenøren Nils Österström kan man til og med erstatte is, shaker og majones med insektsprodukter. Ambisjonen er at man innen et par år kan produsere tusenvis av tonn med insektsmat til det svenske folket.

Les også: Svenske myndigheter søker over hele verden etter innvandrere – svenske pensjonister sover på busser

Les også: SVERIGE: Skylder kommunekrisen på de eldre – må låne 50 milliarder for å takle innvandringen

Les også: Svensk kommune kjøper gårdshotell for 16.5 millioner kroner til nyankomne innvandrerfamilier

Les også: Svensk kommune kjøpte tre boliger til 14 millioner kroner for EN muslimsk mann med TRE koner og 16 barn

Les også: Eldre kastes ut av hjemmene sine i Stockholm – skal bli boliger for asylsøkere

Les artikkelen direkte på Lykten