«Europas selvmord»: EUs migrasjonspakt godkjent – Norge vil bli påvirket

Lykten.no

Lykten.no:

Den beryktede migrasjonsspakten ble forhandlet frem med stor hjelp av innvandringstunge EU-land, inkludert Sverige og det nasjonalkonservative partiet Sverigedemokraterna.

Pakten innebærer blant at asylsøkere skal tvangsfordeles mellom EUs medlemsland – og de nasjonene som nekter å ta i mot sin andel kan straffes med bøter på ca. 300.000 norske kroner per innvandrer.

På onsdagen ble loven klubbet gjennom av LIBE-komiteen i Europaparlamentet.

Den franske presidentkandidaten Marine Le Pen har kalt pakten for «en organisert plan for å oversvømme Europa» og en «virkelig pakt med djevelen som kommer til å føre til Europas selvmord». 

Le Pen har spådd at innvandringspakten kommer til å føre til at ytterligere 75 millioner innvandrere fra den tredje verden kommer til å ankomme Schengen-området og EUs grenser. Róbert Gönczi, analytiker ved det ungarske MIgration Research Institute, sier til Remix News at kvotesystemet er problematisk, ettersom det innen Schengenområdet er vanskelig å kontrollere hvem som reiser hvor.

Han bruker et eksempel på en studie av kvoteinnvandrere som tidligere hadde blitt sendt til de tre baltiske statene. Av disse forsvant 90 prosent fra de tre landene innen ett år og dukket senere opp i Sverige, Tyskland og andre vesteuropeiske land.

«Omfordelingssystemet kan skape en flom innen EU fra de land der disse migrantene har blitt plassert, til de landene de faktisk ønsker å reise til», sier han.

Norge er ikke med i migrasjonspakten, men siden vi er en del av Schengen vil de mulige 75 millioner innvandrerne som kommer inn via den nye avtalen automatisk ha adgang til Norge. 

LES VIDERE PÅ KILDEN:
Fria Tider

Les artikkelen direkte på Lykten

Legg igjen en kommentar