«Covered is the new black?»

nononsensenews.org

Av Kiri.

kiri_150x235Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg her om dagen leste følgende overskrift i nettavisen: «Er du enslig mann og lei av det? Sleng på munnbindet.» Nå skal seksuelt frustrerte betahanner manipuleres, slik at de begynner å bruke munnbind. Ja, for siste nytt er at munnbind gjør menn mer attraktive. Det syntes nemlig «hele» 43 kvinner som deltok i en studie utført ved Cardiff University’s School of Psychology.

Den nevnte studien hevder at det overraskende resultatet kan skyldes at vi er vant til at helsepersonell bruker blå munnbind, og at vi derfor forbinder det med omsorgs- eller medisinske yrker. I en tid hvor vi har følt oss sårbare, har vi funnet det betryggende å bære medisinske munnbind. Derfor har vi også følt oss mer positive overfor andre som går med det på. Dette tror altså forskerne.

Min kommentar til dette: Jeg oppfatter dette studiet som bestillingsforskning, med kun 43 studieobjekter. Dette er sosial programmering, og det går meg på nervene at de holder på slik. Det går meg også på nervene at såpass mange mennesker rundt oss nekter å se den psykiske terroren vi utsettes for. Munnbleier (munnbind) har blitt en motegreie, med «hippe» munnbind i alle slags farger og med alle slags motiver. Jeg tror ikke ungdommer, som er de som først og fremst bruker munnbleier som pynt, er i god nok mental balanse til å oppfatte hva dette gjør med psyken deres.

Hvor mye absurditeter kan en befolkning tåle? Hvem føler seg trygg av å se en bussjåfør sitte bak rattet med konsentrasjonsvansker?

For det første er ikke bruk av munnbind sunt rent kroppslig sett, siden oksygenmangel er en uungåelig konsekvens. Hvis du er i tvil om dette, forsøk å ta på munnbind og løp deretter 800 meter i noenlunde tempo. Sjekk om du overhode greier å gjennomføre det. Det burde gi deg en pekepinn hva som skjer med kroppens oksygennivå.

Men bruk av munnbind er også eksempel på psykisk traumatisering. Siden store deler av ansiktet skjules, gjør det at man mister noe av identiteten. Man dehumaniseres og blir mer servil. Derfor ble også munnbind brukt på slaver før i tiden. En annen ting er at spesielt barn trenger å kunne se ansiktet til andre, fordi de er avhengige av å se ansiktsmimikk for den sosiale læringens skyld.

Kvinnen har til alle tider vært tiltrukket av de hannene som hun oppfatter har best forutsetning for å gi henne et sunt avkom. Munnbind sender signaler til kvinnen om at hannen ikke er frisk og vital, og derfor gir det henne ingen insentiv om å skulle pare seg med ham. I tillegg ønsker ikke kvinner menn ute av stand til å tilby trygghet. Trygghet er det kvinner søker først og fremst i menn. Menn som bærer munnbind oppfattes ikke som trygge og sunne, og vil derfor være uattraktive og lite interessante.

Når menn rådes til å bære munnbind for å bli mer attraktiv blant kvinner, er dette det jævligste og mest elendige vrøvlet noensinne. Det er rett og slett ondskapsfullt. Iallefall når vi tenker på hvordan nærhet til det motsatte kjønn er det vi mennesker lengter etter mer enn noe annet. Ikke minst akkurat nå i disse koronatider, hvor folk har vært holdt fra hverandre.

Som en liten digresjon til slutt vil jeg kort nevne den utstrakte tendensen til å omdefinere ekisterende ord og utrykk, slik at de får nye betydninger. For to år siden ble vi introdusert for et nytt begrep, satt sammen av to ord med motsatt betydning: sosial distansering. Smak på det! Å være sosial krever at man er nær, altså det motsatte av å distansere seg. Når man distanserer seg, er man asosial. Den bakenforliggende kollektivistiske tanken, er at man må holde smitte-avstand hvis man skal være snill og hensynsfull mot andre. Den forvirrende nye ordbruken gjør, sammen med økt avstand og bruken av munnbind, at vi blir utrygge og mister vår integritet. Vi kommer ut av kontakt med vår egen menneskenatur, noe som selvfølgelig er gunstig for de som ønsker å kontrollere oss. Sim-sala-bim…

All min kjærlighet…

Foto av Anastasiia ChepinskaUnsplash.

Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen gående!

Are og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker mesteparten av tiden vår på, og vi gjør det med glede. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å støtte oss via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER, eller
nettbutikken vår — kjøp kvalitets-klær med tankevekkende motiver som vi har laget selv HER.

Hjertelig takk! ? hjerte_fin

Les artikkelen direkte på Nononsensenews