Bli med på dugnad: QR-spamming!

nononsensenews.org

Av Kiri.

kiri_150x235Du vet vel hva QR-kode er for noe, ikke sant? «QR» står for «quick response» (kvikk respons), og ble opprinnelig laget av en japansk bilfabrikant. Det er en videreføring av strekkoder, som gjør det mulig å stappe inn langt mer informasjon på like stor plass. En QR-kode kan inneholde 100 ganger mer informasjon enn en standard strekkode som har samme omfang. Man leser gjerne QR-koder med en app på mobilen, og når lest vil mobilen utfører visse instrukser som lå gjemt i koden. Ofte tar QR-koden deg til en bestemt side på Internett, men det kan skje andre og uønskede ting også. Dette er et eksempel på en QR-kode:

QR-kode som tar deg til nettsiden for norske Wikipedia

Er QR-koder helt uproblematisk sett fra et sikkerhets-ståsted? Som jeg allerede har hinta til, er det ikke uten risiko. Du kan nemlig ikke vite hvilke instrukser en QR-kode utfører på din mobil etter å ha blitt lest. Selv holder jeg meg langt unna QR-koder, men de som ikke synes dette er problematisk bør i det minste sjekke nøye hvem som står bak koden. Hvorfor? Jo, en QR-kode kan f.eks. brukes til å åpne mobilen din for ondsinnet snoking, noe som gjør at inntrengeren kan gjennomgå din private informasjon.

I disse dager brukes QR-kode av f.eks. kaféer og restauranter for å registrere gjestenes identitet. Forklaringen er at det gjøres av smittevernhensyn. Men koronaviruset og alle «variantene» utgjør INGEN fare for folkehelsa. I realiteten er dette overvåkning og et ledd i en tilvenningsprosess hvor folket skal bli vant til å bli holdt øye med. Det er slett ikke greit.

Vi må ta avstand fra tyranniet og overvåkningen som bare baller på seg for hver dag som går. Tullet med coronapass og elektronisk registrering av hvor du beveger deg må rett og slett ta slutt! Derfor vil jeg oppfordre til sivil ulydighet ved å praktisere QR-spamming! Hva er det? Jo, det innebærer at du har med deg en sort sprittusj i lomma og ødelegger alle QR-koder som kan avsløre din identitet og stedet hvor du befinner deg. Spesielt de QR-kodene som stammer fra stat og myndigheter, og er forbundet med smittevern. De skal ØDELEGGES!

Bruk en sort sprittusj og lag kluss inni QR-koden, men husk at QR-koder er ganske robuste. De tåler en god del herping før de blir uleselige. Ødelegg minst 15-20 prosent av koden, så burde det ikke være mulig å lese den lengre. Det er en god gjerning! ELLER, hvis du er mer ambisiøs, kan du lage din egen QR-kode med f.eks. et antivaksine-budskap og deretter erstatte de statlige, overvåknings-QR-kodene med den. Ha, ha… (Takk til Thomas Wergeland for tips).

Nå må vi sette etikk først, og det betyr at jussen må vike! Protestér mot overvåkningssamfunnet med en sort sprittusj som ditt våpen!

Det er dette vi må begynne å gjøre! Spark beina under tyranniet over alt hvor du går!

Fortell meg gjerne hvordan det går med QR-spamminga deres, folkens!

All min kjærlighet!

Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen gående!
Are og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker tiden vår på. Dersom dere setter pris på det vi gjør, vurder å donere til oss og bloggen vår via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER, eller
– å kjøpe kvalitets-klær med tankevekkende motiver i nettbutikken vår HER.

Hjertelig takk! ?