Venstreekstremister avbrøt Stortingets spørretime – måtte evakuere politikerne

Lykten.no

Lykten.no:

NRK forteller at Stortingets spørretime måtte utsettes i en time og stortingsrepresentanten måtte evakueres etter at fire aktivister fra den venstreekstreme miljøgruppen Extinction Rebellion Ung dukket opp utenfor Stortinget. Opptil 20 personer sto utenfor Stortinget med bannere, mens fire i gruppen tok seg inn i Stortingssalen under spørretimen.

Der skal de ha begynt snakke og rope, og avbrutt spørretimen. Stortingets vakter og uniformert politi måtte inn i salen for å få fjernet den ulovlige aksjonen mot demokratiets vugge i Norge.

De venstreekstreme aktivistene hadde i tillegg limt seg fast til rekkverket, slik at det tok for vaktene å finne løsemidler for å fjerne limet.

«Klimapøbler»

Venstreekstremistene blir omtalt som «klimapøbler» og «med mangel på respekt for demokratiet» av stortingsrepresentantene.

Den venstreekstreme miljøgruppen har tidligere stått bak lignende aksjoner, som da de uten å varsle politiet stoppet trafikken på Ring 1 i halvannen time i 2020. Dette kunne ha resultert i dødsfall ved utrykninger for ambulanse, brannbiler eller politi.

De slapp da unna med kun bøter. Det er uklart om det kun blir bøter som resultat etter dagens angrep på demokratiet.

Et nytt 22/7

På nettet reagerer flere på dobbeltmoralen til venstremedias dekning av demonstrasjonen i kongressen i USA og sammenligner den med det som skjedde på Stortinget i dag.

Men flere venstreekstremister sier at «det er på tide å ta av silkehanskene overfor flertallet på Stortinget», som kan tolkes som man ønsker å utøve vold mot de folkevalgte.

Men andre venstreekstremister og miljøaktivister var mindre fornøyd med aksjonen mot Stortinget i dag og det kan virke som det har skapt en splittelse mellom de ulike fraksjonene.

Les artikkelen direkte på Lykten