Komiker og skuespiller fikk ikke kontrakt – fordi han er hvit

Lykten.no

Lykten.no:

Jeg vil ikke ha penger eller gjøre opp saken utenfor retten, sier komikeren og skuespilleren Tyler Fischer, som blant annet har vært på Jamie Oliver sitt show og har flere hundre tusen følgere på sine sosiale medier.

Les også: Norsk konge ble mørkhudet og kvinne i ny viking-film – da raste seerne

I mange år var det synlige minoriteter, sorte, latinamerikanere og homofile som følte seg oversett av underholdningsbransjen. Men tidene har endret seg og nå har den samme underholdningsbransjen bestemt seg for at det er hvite mennesker som er «ut».

De som ser på TV og film i dag kan ha merket at bransjen nå fokuserer på nettopp synlige minoriteter og homofile som dekorerer postere og bekler hovedrollene.

Hvis du har fire kjærestepar i en serie, så vil flertallet være av blandet opphav, minst ett par vil være homofilt. Du kan kanskje se en enslig hvit person. Og ikke utelukk at de har innsatt en transperson.

Rykter sier at når filmstudioene søker etter en person til å fylle en rolle så ønsker man «alt annet enn hvit».

Dette har fått komikere og skuespilleren Tyler Fischer til å se rødt. I 2020 var 35-åringen på utkikk etter et nytt talentbyrå som kunne gi ham roller i industrien. Han fant selskapet AGI Entertainment Media & Management på Manhattan i New York.

Der ble han tatt godt i mot først.  Han ble spurt om han ville prøvespille for en av de mest populære TV-seriene, Curb Your Enthusiasm. Fischer var i himmelen. Endelig skulle han kunne slå gjennom ordentlig.

Les også: Terry Gilliam: «Jeg er trøtt på at man som hvit mann beskyldes for alt som er feil i verden»

Men det gikk måneder uten at han hørte noe tilbake fra talentbyrået. «Jeg følte at jeg kastet bort tiden med å vente på telefonen», sier Fischer.

«Jeg var klar til å signere kontrakten… og det var da situasjonen ble snudd opp ned på hodet», fortsetter komikeren.

Han ble fortalt at de «elsket ham… alle her elsker deg… og vi tror du kan bli en stjerne, men vi kan ikke ta deg inn i porteføljen vår, fordi du er hvit».

«Magen min vred seg helt», forteller 35-åringen.

Nå går han til sak mot talentbyrået.

Og da nyheten kom ble han kontaktet igjen og spurt hvor mye penger han ville ha for å stoppe søksmålet.

Da svarte komikeren; «Jeg vil ikke avgjøre saken utenfor retten. Jeg vil ta denne sakene hele veien til retten, selv om jeg ikke får et rødt øre. Denne rettferdiggjorte rasismen må få en slutt». 

Men dette er ikke en unik historie. Tyler Fischer forteller at han etter å ha stått frem har mottatt mange meldinger om lignende historier fra andre komikere og skuespillere, men at mange er for redde for å stå frem. De forteller at få vet hvor ille det virkelig er og at talentbyråene gjør det helt åpenlyst.

Fischers advokat skriver i søksmålet at man ønsker å sette søkelys på ideen om at individer skal bli dømt på sine kvalifikasjoner, ikke på sin rase, kjønn, identitet, religion eller andre karakteristikker man ikke kan kontrollere. Ideen må gjelde for alle uavhengig, ellers mister konseptet sin vekt.

Men alt er ikke mørkt for Fischers fremtid i bransjen til tross for at han er en hvit mann. Nye filmselskaper har dukket opp de siste årene som opererer utenfor Hollywoods politisk korrekte sfære. Han fikk nylig en rolle i en film med den tidligere – og også kansellerte – Disney stjernen Gina Carano, kjent fra Star Wars-universet.

Kilde: RedState

Les artikkelen direkte på Lykten