USAs sannhetsminister ønsker å få andres tweets redigert

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 10 Second

Praktisk talt ønsker de en hær av venstreorienterte internett-troll som leter etter Twitter inlegg og så legge synspunktene sine til ubehagelige meninger. Konservative Twitter-brukere skal selvfølgelig ikke kunne gjøre det samme med tweets fra venstreorienterte brukere.

Tenk deg å tweete noe og få meldingen din redigert av noen andre. I det minste i USA kan dette snart bli tilfellet hvis USAs nye sannhetsminister , Nina Jankowicz, får viljen sin.

Den politiske venstresiden i USA ønsker ikke bare å sensurere bort upopulære meninger og synspunkter og forby konservative å si fra, sier kritikere.

Den nye amerikanske sannhetssekretæren (Desinformation Governance Board), Nina Jankowicz, som er kjent for å spre desinformasjon, ønsker nå å vri opinionen i den ideologisk drevne kampen mot «falske nyheter».

I en ny video sa Jankowicz at “pålitelige individer” (f.eks. seg selv) bør gis makt til å redigere tweets – som på Wikipedia, for eksempel.

Jankowicz hevdet at hun hadde rett til å gjøre det “fordi jeg er verifisert.” Så beklaget hun at det er folk på Twitter med andre meninger enn hennes som også har det blå merket, men som «ikke bør verifiseres» fordi de «ikke er til å stole på».

Deretter, “verifiserte personer kunne redigere Twitter på samme måte som de redigerer Wikipedia for å legge til kontekst til visse tweets,” sa Jankowicz om hennes ønsker.

Hun ga deretter eksemplet med president Trump som twitret om valgfusk og hevdet at det var upolitisk. “Noen kan legge til kontekst fra en av de 60 søksmålene som har vært i retten, eller noe som en valgfunksjonær i en av statene har sagt, kanskje din utenriksminister og hans pressekonferanser, noe sånt,” sa Jankowicz, som selv har tvilsomme Ukraina-forbindelser og sprer desinformasjon om Hunter Bidens “bærbare datamaskin fra helvete.”

“Vi legger til kontekst, slik at folk får det bredere bildet, ikke bare en enkelt påstand i en tweet,” la hun til.

Twitter gir selvsagt allerede slike tweets passende advarsler, men nå ønsker Jankowicz at godkjente regimepropagandister skal kunne sette inn kontoene deres på individuell basis.

Praktisk talt en hær av venstreorienterte internett-troll som leter etter Twitter meldinger og legger så synspunktene sine til ubehagelige meninger. Konservative Twitter-brukere skal selvfølgelig ikke kunne gjøre det samme med tweets fra venstreorienterte brukere. Tross alt er konservative ikke til å stole på Jankowicz.

Det kan antas at hvis USA tar ledelsen her, vil også europeere og latinamerikanere ta dette skrittet og på sin side etablere sine egne «sannhetsdepartementer».

Ulike juridiske grunnlag for å begrense ytringsfriheten på Internett (angivelig for å bekjempe «hat og hets») er allerede introdusert i Europa.

Les artikkelen direkte på Politikeren