USA/UK har malt seg inn i et hjørne. Starter de sjøl en krig for å få rett.

Derimot.no

Realiteten er at USA/UK er trengt opp i et hjørne i Ukrainasaken. Det russiske utspillet om kollektiv sikkerhet har avslørt hulheten deres. Hvis de ønsker en sterkere kollektiv sikkerhet i Europa reagerer de positivt på det russiske utspillet. Men de har en helt annen målsetting.

Deres langsiktige strategi er kontroll av det eurasiatiske fastlandet og da må Russland kontrolleres. Ukraina er bare et middel i denne prosessen. Men Ukraina lar seg ikke styre rasjonelt. De har mange mennesker med egne ønsker og behov og hjemsøkt av store interne regionale konflikter og en økonomi i krise. I tillegg er landet svært korrupt noe som bremser ethvert forsøk på forbedring av økonomien.

For å komme ut av knipen trenger USA/UK en krig som kan stanse det russiske fremstøtet. Da må Russland defineres som svært aggressivt. Det gjør en denne gangen ved å påstå i månedsvis at Russland vil angripe Ukraina – noe de selv og den ukrainske presidenten benekter. 

En kan ikke true med en ulv som ikke kommer i all evighet.

Dette kan USA holde på med en stund. Men en kan ikke rope «ulv, ulv!» I all evighet uten at ulven dukker opp. Og da må de finne på noe – kanskje lage krigen de har varslet: Slik sett er dette en farlig politikk. Hvis de prøver å lage et krigspåskudd befinner Europa seg i en farlig situasjon.

Russland trenger ikke et Ukraina i dyp økonomisk krise. De kan bare vente, for EU må komme med lua i hånden og be om russisk gass. Og de må komme snart for Kina vil ha all den gassen de kan få. Det er derfor den tyske kansleren nå er i Moskva. For Tyskland er en krig i Europa en katastrofe. Det er også sanksjoner mot Russland.

I begge disse tilfellene mister de den russiske gassen. Vi ser allerede nå at Russland og Tyskland har felles interesser og det vil måtte få politiske konsekvenser f.eks. i Tysklands forhold til USA og Nato.

På en måte er dette derfor en intern Nato-konflikt: Store EU-land har helt motsatte interesse enn den USA/UK har.

Knut Lindtner
Redaktør

USA og Storbritannia trenger krig «koste hva det koste vil» – sier russerne.

Russland sier at en «propaganda-brigade, ledet av Bloomberg» hjelper til med å øke den militære spenningen.

Russland har beskyldt både USAs regjering og vestlige medier for å oppildne den militære spenningen. De viser tilbake at de har planer om å angripe Ukraine tidlig i neste uke. (Denne uken red.)

«Hysteriet i Det Hvite Hus avslører mer enn noen gang at anglosakserne trenger en krig. Koste hva det koste vil.

Provokasjoner, desinformasjon og trusler er deres favoritt-metode for å løse sine egne problemer», skrev talsmannen for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova fredag kveld. 

Hele verden er nå vitne til hvordan militaristiske og imperialistiske ambisjoner viser seg.

Dette sier Zakharova, og legger til at «propaganda-brigaden, ledet av Bloomberg» har skylden for dette i den pågående eskaleringen.

Michael Bloomberg – Wikipedia
Bloomberg LP er et amerikansk nyhets- og markedsdatabyrå, spesialisert i å betjene finanssektoren. Børsmeglere utstyres normalt med en såkalt Bloomberg Terminal forbundet direkte til Bloombergs systemer og de har da adgang til nyheter, informasjon og kommunikasjon. Bloomberg LP ble stiftet i 1981 av Michael Bloomberg. Wikipedia

Denne uttalelsen kommer etter at de Nye York-baserte nyhetsbyråene siterer kilder i USA, kilder som sier at Moskva vil invadere Ukraina, kanskje før tirsdag.

I forrige uke kom Bloomberg ved et uhell til å publisere, og så trakk tilbake en overskrift som sa: «Russland invaderer Ukraina».

Politico og Der Spiegel publiserte liknende historier, der de siterte det offisielle USA som advarte europeiske allierte om en potensiell russisk invasjon i Ukraina den 16. februar. 

Dette er i samsvar med en tale fra Det Hvite Hus sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Han fortalte reporterne at Moskva vil skyte ut raketter og annet luftangrep mot Ukraina før de invaderer med bakkestyrker.

Anatoly Antonov, den russiske ambassadøren i USA, avviser Sullivans uttalelse som del av en «propaganda-kampanje».

Han gjentok at Moskva ikke har noen planer om å angripe noen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Roselyn Tirado

27 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 27 ganger.

Post Views: 88

Les artikkelen direkte på derimot.no