USA vil presse Tyskland å kutte russisk gass.Det er å kutte strupen til tysk industri.

Derimot.no

«Nato fortsetter innsirklingen av russerne».

Fra Østersjøen til Svartehavet planlegges nye «battle-groups». EU vil kutte ut russisk naturgass.

Nato øker støtten til Ukraina og utplasserer flere tropper i Øst- og Sørøst-Europa. Det avgjør Natos stats- og regjeringssjefer i Brüssel 24/3. Følgelig vil krigsalliansen sende cyber-utstyr, og alt annet for å styrke «Ukraina-forsvaret mot a-våpen, bio -og kjemi-våpen».

Mens generalsekretær Jens Stoltenberg bekrefter at Nato ikke vil gå til krig mot Russland med flyforbuds-sone eller bakke-tropper, beslutter krigsalliansen utvidet tilstedeværelse av tropper i Øst- og Sørøst-Europa. Antallet «battle-groups»-stasjoner skal dobles der fra 4 til 8.

Med de nye enhetene i Slovakia, Ungarn, Romania og Bulgaria, etableres en kjede av Nato-lokasjoner «fra Østersjøen til Svartehavet», sier Stoltenberg. Jagerfly og «Patriot»-luftvernbatterier skal også stasjoneres og «Nato vil styrke tilstedeværelse av hangarskips-kamp-grupper, ubåter og andre krigsskip fra Norden til Middelhavet. På mellomlang sikt planlegges ytterligere økning av troppe-antallet». I Nato-Brüssel snakkes om opptil 8 Nato-«brigader» i Øst -og Sør-Europa.

Torsdag 24/3-22 får Stoltenberg får forlenget funksjonstid i 1 år, fra 30/9-22 til 30/9-23 pga. Ukraina-krig, varsler også at Nato-landene vil fortsette å øke sine militærbudsjetter.

Litauens president Gitanas Nauseda presser på og sier landet hans vil øke krigsbudsjettet med 2,5 % av Litauens BNP allerede i 2022, og så til 3 % i løpet av få år.

Uvennlige stater må nå bruke rubler for å kjøpe russisk gass.

På G7- og EU-toppmøtet, der US-president Biden er invitert som gjest, dreier det seg om å skjerpe sanksjoner mot Russland ytterligere. USA /UK kunngjør nye sanksjoner mot russiske politikere, forretningsmenn og selskap. Presset på EU for å slutte seg til en US-amerikanske olje-embargo mot Russland og muligens kutte import av naturgass til null øker 24/3 etter at russerne sier de bare vil akseptere betaling i rubel for det de leverer av olje og gass.

Uavhengig av det forbereder EU-kommisjonen seg på mulig kutt i leveranser av russisk naturgass neste vinter. «Scenarier for delvis og totalt kutt i gass-strømmer fra Russland prøves ut fra slutten av 2022», sier kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis. Som første forutsetning for å overleve vinteren i et slikt scenario er rask fylling av gass-lagre i EU, som i dag er nesten tomme. Eksperter mener det er så å si umulig uten å ty til russisk naturgass.

Jörg Kronauer, junge Welt (JW), 25/3-22: Til norsk: Per L Lindtner, 25/3-22

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 60

Les artikkelen direkte på derimot.no