Ukraina-konflikten: 52 % av franskmennene er overbevist av russiske argumenter

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 49 Second

En IFOP-undersøkelse utført som en del av Presse- og medieuken i Frankrike så på i hvilken grad franskmennene er enige i en del av argumentene som ble fremsatt av Russland for å rettferdiggjøre konflikten i Ukraina.

Undersøkelsen viste at 52 % av de spurte tror på minst én av de russiske teoriene om opprinnelsen til krigen i Ukraina. For eksempel mener 28 % at den russiske intervensjonen støttes av russisktalende ukrainere som ønsker å frigjøre seg fra ukrainske myndigheter sin forfølgelse øst i Ukraina.

Og 10 % sa at de trodde at «Ukraina for tiden styres av en regjering som er helt eller delvis infiltrert av nynazistiske bevegelser eller høyreekstreme organisasjoner ».

De mest gjennomtrengelige for Vladimir Putins taler, ifølge Ifop-undersøkelsen, er velgerene til Jean-Luc Mélenchon og Éric Zemmour.

Ukrainske Azov nynazistiske spesialstyrker. (Reproduksjon av bilder på internett)

Ifølge denne studien er det en kobling mellom franskmenn som er kritiske til vaksinasjon og de som støtter Vladimir Putins politikk. Men den tar egentlig ikke noe høyde for om dette er faktisk støtte til Putin eller bare at det er en reaksjon på medias ensidige kjør rundt konflikten, og at media mangler evne til å ha et kritisk syn på Ukraina og president Zelenskyj. Ukraina er tross alt det nest mest korrupte landet I Europa og nummer 122 på listen av de minst korrupte landene i verden. Zelenskyj har i tillegg dype bånd til Panama papers skandalen.

For eksempel tror 71 % av vaksinekritikere Putins påstander om Ukraina. Enighet med russiske argumenter er lavere (43 %) blant franske respondenter som ikke er vaksinekritikere. Men fortsatt, blant de som er positive til vaksinen svarer hele 43% at de tror på Putin sine påstander om krigen, forskjellen er 28%.

Totalt sett tror 25 % av de spurte på minst én vaksinekritisk og minst én russisk påstand.

Videre sa 35 % av de franske respondentene at de “tror på konspirasjonsteorier” og ikke tror at de er teorier, men realiteter. Noe som faktisk har vist seg gang på gang å være riktig. Det kan vi skylde feilslått venstrevridd forskning og vitenskap for.

https://www.cnews.fr/videos/france/2022-03-27/guerre-en-ukraine-52-des-francais-convaincus-par-certains-arguments-russes

Les artikkelen direkte på Politikeren