Uvaksinerte personer kan rapportere diskriminering – Brasil

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 46 Second

I det som antas å være den første llsningen for dette tilfellet i verden, vil folk i Brasil som føler seg eller blir diskriminert fordi de ikke ønsker eller kan ta Covid 19-vaksinasjonen, kunne rapportere tilfeller til «Disque 100».

Denne avgjørelsen ble tatt av departementet for kvinner, familie og menneskerettigheter, ledet av minister Damares Alves for kort tid siden.

Bolsonaro-regjeringen, blir fremstilt og stemplet over hele verden som en «fare for demokratiet» og som en autoritær styresmakt, men gjør nå det man ellers ville ha forventet av land som Sveits, Canada eller Norge. De tillater ikke diskriminering av en minoritet, men bekjemper den.

Avisen Folha de S. Paulo hadde tilgang til et teknisk notat fra departementet for menneskerettigheter utarbeidet 19. mai om saken. Den 21 mai bekreftet minister Damares dokumentet og videresendte det til departementene for arbeids, sosial sikkerhet og økonomi.

Notatet bestilt av Damares konkluderer med at «obligatorisk vaksinasjon som en betingelse for tilgang til menneskerettigheter og grunnleggende rettigheter kan være i strid med konstitusjonelle bestemmelser og internasjonale retningslinjer.»

Ifølge byråets teknikere kan tvangsvaksinasjoner bryte med bioetiske prinsipper og menneskeverd og «føre til diskriminering og sosial ekskludering, inkludert i familiemiljøet».

Departementet anser at plikten til å fremvise vaksinasjonspass kan føre til brudd på menneskerettigheter og grunnleggende rettigheter», heter det i et utdrag fra dokumentet som Folha de S. Paulo har fått tak i.

Departementet lovet å videresende klagene mottatt av «Dial 100» til de relevante byråene «slik at menneskerettighetene til enhver borger kan beskyttes og forsvares.

Underskrivere av dokumentet er Eduardo Miranda Freire, assisterende undersekretær for global beskyttelse; Fernanda Ramos Monteiro, assisterende undersekretær for barns og unges rettigheter; Marcelo Couto Dias, assisterende undersekretær for familie; og Jailton Almeida do Nascimento, direktør for å fremme og utdanne innen menneskerettigheter.

Disque 100 kan etter egen regning betraktes som en «førstehjelp» for menneskerettigheter, som tar seg av situasjoner med menneskerettighetsbrudd som nettopp har funnet sted eller fortsatt pågår, involverer de kompetente organene og muliggjør oppdagelse av bruddene.

Grupper som får hjelp av tjenesten inkluderer barn og ungdom, eldre, mennesker med funksjonshemminger, LHBT-befolkningen, personer som lider av etnisk eller rasediskriminering, urfolk og andre.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren