Tjekkia nest land ut: Forlater kravet om tvungen vaksinering.

Derimot.no

Massive protester over hele verden. Tjekkia skroter krav om obligatorisk vaksinering.

Av Arjun Walia

Den tsjekkiske republikkens nye regjering har avvist den forrige regjeringens obligatoriske vaksinasjonsplan. Planen krevde at voksne over 60 år ble vaksinert, så vel som personer i mange yrker som helsepersonell, politifolk og brannmenn.

Vaksinekravet fra den forrige regjeringen skulle bli påbudt i mars. Kunngjøringen av disse tiltakene utløste imidlertid store protester over hele landet. Bare 62,9 % av tsjekkerne regnes som fullvaksinerte. Dette betyr at nesten 4 millioner mennesker i landet må anses som «uvaksinerte».

Petr Fiala

Den nye statsministeren Petr Fiala sa at regjeringen ikke så grunner til tvangsinokulering slik den forrige administrasjonen hadde planlagt, men understreket også at de fortsatt oppfordret folk til å vaksinere seg og at det fortsatt er den beste måten å vaksinere seg slik han så det for å  bekjempe COVID. Når det er sagt, ønsket han ikke å “forsterke konflikter i samfunnet” på grunn av obligatoriske vaksinasjonstiltak.

COVID-vaksiner har ført til massive protester over hele verden . Mindre enn halvparten av verdens befolkning har fått minst to doser, og omtrent 60 prosent av verdens befolkning har fått én dose. Det er mange faktorer som forklarer dette. Det gjelder personer som ønsker vaksiner, men ikke har tilgang til dem og de som ikke føler det er nødvendig og trygt å bli vaksinert mot COVID.

Franske myndigheter vurderer å gjøre covid-vaksine obligatorisk for alle i alderen 24–59

Seniorredaktør for British Medical Journal, doktor Peter Doshi har uttrykt  at nesten halvparten av verdens befolkning kan betraktes som “anti-vaxx” av den nylig endrede definisjonen av hva det betyr. Det inkluderer nå alle som motsetter seg vaksinetvang, inkludert de som er “fullvaksinert.”

Det er ikke lett å gjennomføre tiltak som så mange er uenige i, og det er nettopp derfor den nye tsjekkiske regjeringen forlater vaksinemandat-tiltak.

Statsminister Boris Johnson kunngjorde nylig det samme for England. Årsaken til å gjøre det,  ifølge Johnson , er på grunn av “den ekstraordinære booster-kampanjen sammen med måten publikum reagerte” på obligatoriske vaksinasjoner, nedstengninger og andre Plan B-tiltak.

Boris Johnson – Wikipedia
Redet han nettopp sitt politiske liv for en stakket stund da han bestemte at UK skulle avslutte Koronatiltakene?

Men er dette sannheten?

I motsetning til Fiala som gjør det for å bevare freden, gjentar Johnson ideen om at det å følge autoritære regjeringstiltak er nødvendig for gjenopprettingen av friheten. Psykologisk er dette veldig farlig. Det forsterker ideen om at overholdelse av tiltak som mange har ansett som unødvendige, mislykkede og skadelige, det er nødvendig for å oppnå frihet.

Sannheten er at nedstengninger  har vært katastrofale , og har sannsynligvis drept flere mennesker enn COVID. De  helsemessige konsekvensene av langvarig maske på seg har blitt ignorert, for ikke å nevne  svikt i vaksinen for å hindre overføring . Vi må også se på  vaksineskadene  som er rapportert, men som ikke er ordentlig undersøkt

Fialas regjering har også forkortet karantene- og isolasjonstider, samtidig som de lanserer obligatorisk testing av ansatte ved selskaper som starter denne uken.

Vanligvis når regjeringer griper mer kontroll, overvåking og makt gjennom en krise, enten produsert eller ekte, gir de ikke disse frihetene tilbake til innbyggerne når “krisen” forsvinner. Tar du fortsatt ikke skoene av deg på flyplassen på grunn av 9/11? Så det er ingen tvil om at tiltak som oppheves igjen kan settes inn i fremtiden.

Land som ikke har implementert disse restriksjonene har ikke kommet dårligere ut enn land som har gjort det når det gjelder tilfeller, dødsfall og sykehusinnleggelser. Når det gjelder vaksinasjonsrater, har Japan uttalt at ingen vaksinasjonskrav vil skje, og der oppfordres innbyggerne til ikke å diskriminere uvaksinerte. 

Kanskje bør regjeringsmakt i slike situasjoner bare gå så langt som til anbefalinger. Kanskje vi ikke burde gi dem myndighet og makt til å påtvinge en slik stans på våre mest grunnleggende rettigheter og friheter.

Oversatt, bearbeidet og litt forkortet av Knut Lindtner

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Ben White

10 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 10 ganger.

Post Views: 72

Les artikkelen direkte på derimot.no