Derimot: Sensuren øker i EU.EU kaster stein på andre selv om de sitter i et glasshus. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

EU-sensuren øker

Av Karsten Riise

Innenfor EU peker EU-USA alltid mot Ungarn og Viktor Orban når det kommer til «frihet» … men det er i seg selv en EU-USA perversjon av virkeligheten. De sitter selv i et glasshus når de kaster steinene sine mot Ungarn. Grunnen til at de kaster stein mot Ungarn er ikke fordi Ungarns pressesituasjon er unik, men fordi Ungarn bare har en annen politisk linje i internasjonal politikk fra EU og USA.

Verre – EU som institusjon er selv i fronten av sensuren. I stedet for å stole på intelligensen til sine egne vestlige borgere, sensurerer EU medier som www.RT.com som presenterer et syn som utfordrer de vestlige narrativene. Disse er forbudt som «propaganda».

Reporters Without Borders (RSF) publiserte sin årlige World Press Freedom Index på fredag, og selv om det ikke er noen overraskelse at situasjonen i Europa forverres, må vi også erkjenne at vi, journalister, må gjøre mer for å holde makten til ansvar.

Problematisk pressesituasjon

I følge rapporten for 2023-24 er ni EU-land, eller en tredjedel av blokken, kategorisert som «problematiske».

Italia, Polen, Kroatia, Romania, Bulgaria, Kypros, Ungarn, Malta og Hellas

Det er to flere enn året før.

Tilfredsstillende eller bra – men fallende

Fallende er:

Finland, Irland, Litauen, Tsjekkia, Slovakia, Østerrike, Romania og Frankrike

De som ble bedre er i mindretall, med små økninger. Se dette.

Ovennevnte er viktig siden EU også skal sitte i glasshuset og kaste steiner på pressesituasjonen i andre land som India, Russland, Iran og Kina. Det er mange nyheter om verden som jeg bare får med meg fordi jeg også følger ikke-vestlige medier. Og i motsetning til vestlige anklager, er disse ikke-vestlige mediene generelt flinke til å peke også på mange vestlige og internasjonale kilder, som ofte blir bortsensurert i USA-EU-overskriftene. Ikke-vestlige medier er også ofte flinke til å skille mellom kilder om «fakta» og deres egne meninger om disse fakta.

Ettersom vestlige medier inkludert The New York Times, The Washington Post, CNN, The Wall Street Journal, BBC osv. blir mer og mer sensurert, politisert og direkte spredere av desinformasjon, blir ikke-vestlige medier stadig viktigere for oss alle som vil vite hva som skjer i verden.

Takk til indiske, russiske, kinesiske, iranske og andre ikke-vestlige medier som hjelper til med å holde meg og de andre som bryr seg informert fra en mye bredere plattform av kilder.

Karsten Riise er siviløkonom (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President og Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: i Stock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar