Svensk statsminister (S) – «Integrasjonen har mislykkes»

Lykten.no

«Integrasjonen har vært for dårlig, samtidig som vi har hatt en for stor innvandring. Samfunnet har vært for svakt, ressursene til politiet og sosialtjenestene har vært for svake», sa statsminister fra Socialdemokraterna, Magdalena Andersson.

Antallet personer i Sverige født utenlands har doblet seg de to siste tiårene, til to millioner, eller en femtedel av befolkningen, skriver Reuters.

Socialdemokraterna, har som sine norske kolleger i Ap, sittet ved makten under en majoritet av tiden siden Skandinavia åpnet sine grenser for masseinnvandringen.

Andersson konstaterte videre:

«Segregasjonen har fått pågå så lenge at vi har parallelle samfunnet i Sverige. Vi lever i samme land, men i helt andre virkelighet».

Les også: Prisbelønt journalist i Sverige: «Hadde de som advarte mot flerkulturen rett?»

Uttalelsen kommer kort tid etter at Sverige opplevde de såkalte «koranopptøyene», som har fått enorm oppmerksomhet, også internasjonalt. Landet trues nå med represalier fra muslimske land om man ikke innfører restriksjoner i møtes- ytring- og meningsfriheten for å stoppe provoserende islamkritikk, skriver nettsiden Samnytt. 

Les også: «Riv de kriminelle innvandrernes statsborgerskap i stykker»

I massemedia pågår debatten fortsatt om den svenske ytringsfriheten skal innskrenkes for å bedre tilpasse seg et samfunn med en stadig voksende muslimsk befolkningen. Dette har man allerede gjort ved å inndra den dansk-svenske politikeren Rasmus Paludan tillatelse til flere offentlige møter.

Statsminister Andersson ville under sin pressekonferanse ikke legge skyld på muslimene for de brutale og samfunnsfiendtlige voldelige koranopptøyene. Istedenfor snakket hun om «kriminelle», og advarte om at det finnes krefter som er «klare for å gå langt for å skade vårt samfunn». Disse mener hun er kriminelle gjenger, islamister og høyreekstremister.

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, har ennå ikke kommentert sin svenske kollegas uttalelse. Ingen norske massemedier har heller tatt opp uttalelsen.

Les artikkelen direkte på Lykten