Skal venstreekstremister sette rammene for ytrings- og forsamlingsfriheten i Oslo?

Lykten.no

Lykten.no:

Det er grunn til å tro at Rødt-politiker og rådgiver ved Antirasistisk Senter, Sofia Rana, har tatt initiativ til demonstrasjonen og trusselen om bråk mot Deichman Bjørvika, som i dag førte til at biblioteksjef Knut Skansen trakk tilbake låneavtalen om lokaler i Deichman Bjørvika 11. mai.

Les også: Pressekonferanse om Den store befolkningsutskiftningen på Deichman Bjørvika 11. mai

Det var Rana som først annonserte demonstrasjonen på Twitter og deretter publiserte oppdateringer fra den planlagte demonstrasjonen. Det gikk forøvrig tre dager fra hun først annonserte demonstrasjonen til hun uttalte til Subjekt at hun ikke var arrangør. I mellomtiden avviste hun ikke våre påstander om at hun var arrangør. Om hun selv ikke er initiativtaker, er hun uansett dypt involvert.

Demonstrasjonen har deretter blitt overlatt til den anonyme Facebook-gruppen «Oslo mot Rasisme”. Vi mener dette er problematisk, gitt at Sofia Ranas arbeidsgiver for kun to år siden problematiserte nettopp nettverket «Oslo mot Rasisme», etter at tre demonstrasjoner nettverket frontet ble voldelige i 2020. Det toppet seg med at både politipersonell og politibiler ble angrepet i en demonstrasjon mot Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Les også: Har Fagforbundet verdier i tråd med den frie demokratiske ånd?

Etter at Rune Berglund Steen tok initiativet til å starte «Antirasistisk fellesskap” har det ikke vært vold på planlagte demonstrasjoner med antirasistisk budskap i Oslo.

At en profilert politiker initierer en mobb for å stanse et forlag fra å holde pressekonferanse med en forfatter på et offentlig bibliotek, er et samfunnsproblem. At Sofia Rana 23. august 2022 gikk offentlig ut på Twitter og delte en video hvor venstreekstreme i Frankrike angrep mindreårige som sov i telt på sommerleir med batong og kniver, og at hun aktivt poserer på sosiale medier med den venstreekstreme gruppen Antifa sine logoer, viser at Rana ikke følger demokratiske spilleregler.

Legatum Publishing har de siste dagene satt søkelys på Ranas voldsromantikk, nettopp fordi vi innså at trusler og sjikane var demonstrantenes eneste mulighet til å få stanset vår lovlige pressekonferanse.

Det er svært uheldig at biblioteksjef Knut Skansen valgte å gi etter for dette presset, spesielt ettersom politiet eksplisitt har uttalt at de kan garantere for sikkerheten. Noe biblioteksjefen selv uttaler i sin epost til oss. Det er veldig trist at et bibliotek ikke våger å la en verdenskjent forfatter bli intervjuet i sine lokaler fordi intolerante aktivister som er politisk uenige med forfatteren truer med å lage bråk om han får ytre seg. Journalister fra alle medier fikk en åpen invitasjon til vårt arrangement og kunne stille hvilke spørsmål de ønsket direkte til Renaud Camus.

Begrunnelsen til biblioteksjefen mangler også dybde og gangsyn. Ved å kansellere vårt arrangement setter han en farlig presedens. Hvem lar han seg presse til å kansellere neste gang? Biblioteksjefen synes tydeligvis det er viktigere å unngå «uro i biblioteket» i to timer enn å opprettholde en livslang presedens for forsamlingsfrihet på sitt og andre norske biblioteker.

Vi har et reservelokale. Pressekonferansen blir gjennomført. (Innlegget fortsetter under)

Legatum Publishing

Legatum Publishing har som formål å gi ut sunn og oppbyggende litteratur, som bidrar til dannelsen av de oppvoksende generasjoner, med spesielt fokus på studenter, foreldre og barn.

Det er sagt at historien er en pakt mellom de døde, de levende og de ennå ikke fødte. Vi holder dette ordtaket som en selvinnlysende sannhet, og det er vårt mål å tilby bøker som gir europeere næring til å dyrke egen arv og historie.

Kontaktinformasjon:
Forlegger Tore Rasmussen
Mobil: +47 465 34 393

E-post: [email protected]

Les artikkelen direkte på Lykten