Skal det vaksineres i all evighet? Tyskland bestiller store vaksinemengder: 7 doser pr. innbygger.

Derimot.no

Enten forteller dette om hvilke fremtidige planer som foreligger eller så er det en gigantisk overinvestering. Naturligvis er vaksineprodusentene begeistret for bestillingen som det tyske folket betaler for.

På den andre siden kan dette også være uttrykk for at en ikke har noen særlig tro på vaksinenes effektivitet siden en fyller opp lageret på denne måten. Uansett er denne meldingen urovekkende enten en velge det ene eller det andre perspektivet.

Knut Lindtner
Redaktør

Forbundsrepublikken Tyskland har 83 millioner innbyggere og har bestilt 554 vaksinedoser. Det er syv doser pr. person.

Av Jens Bernert

I parlamentsnyhetene til den tyske forbundsdagen av 19. januar 2022 kan det leses i en kort melding at Tyskland – altså forbundsregjeringen og underordnede organer – har bestilt mer enn en halv milliard vaksinedoser i 2021. Denne informasjonen har ikke blitt formidlet offensivt av den føderale regjeringen, men er et resultat av en såkalt liten forespørsel (Kleine Anfrage) til regjeringen. Forbundsdagens melding om dette:

“Rundt 554 millioner vaksinedoser bestilt

I 2021 har Tyskland bestilt om lag 554 millioner vaksinedoser i ulike deler fra EU-kontraktene for anskaffelse av Corona-vaksine. Dette står i svaret (20/429) fra den føderale regjeringen på et lite spørsmål (20/319) fra AfDs parlamentariske gruppe.

For Biontech/Pfizers tilfelle var bestillingen pr. 16. desember 2021 rundt 287,3 millioner vaksinedoser. Ifølge opplysningene ble det bestilt ca. 120,3 millioner doser fra Moderna, ca. 56,3 millioner doser fra AstraZeneca og ca. 55 millioner doser fra Johnson&Johnson.

I tillegg var det mindre ordrekvanta fra Sanofi/GSK, Valneva og Novavax. Den føderale regjeringen kjøpte også tre millioner Biontech-vaksinedoser fra Polen i begynnelsen av desember 2021, som ble levert i samme måned.»

Selv om alle 83 millioner innbyggere deltok i disse “vaksinasjonene”, ville det være nesten syv doser per innbygger.

Oversatt og bearbeidet av Knut Lindtner

Originalartikkelen kan leses her.

54 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 54 ganger.

Post Views: 103

Les artikkelen direkte på derimot.no