Russlands utenriksminister: “Sanksjonene mot Russland er egentlig en økonomisk krigserklæring.”

Derimot.no

Vesten vil ha «total krig» mot Russland sier Lavrov.

Moskvas toppdiplomat sier at vestlige nasjoner prøver å «kvele» og «ødelegge» den russiske økonomien med sanksjoner.

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov har beskyldt  Vesten for å lansere en «total hybridkrig» mot landet hans. Han sier at den siste bølgen med sanksjoner har som mål å «utrydde den russiske økonomien».

Kommentaren kom under et møte i Gorbatsjov Public Diplomacy Fund i Moskva på fredag. Der sa Lavrov at den vestlige hevnen på Russlands angrep mot Ukraina for en måned siden nå grenser mot «krig».

«I dag er det blitt erklært en reell hybridkrig, en total krig». sa han. Han la til at det siste uttrykket «ble brukt av Hitlers Tyskland», og «nå brukes det av mange europeiske politikere når de snakker om hva de vil gjøre med den russiske føderasjonen».

«De har ikke lagt skjul på målet sitt. De har erklært denne krigen offisielt. De vil ødelegge, bryte ned, utrydde, kvele den russiske økonomien og Russland som et hele».

Ministeren mener at sanksjonene ikke vil få den tiltenkte effekten med å isolere Russlands økonomi. Han sier at «de fleste land i verden er interessert i et ensartet mellomstatlig samarbeid basert på nøkkelprinsippene i FN-charteret».

Sergei Lavrov

Han oppfordrer medlemmene blant verdens diplomater i merke seg at det er land som har nektet å slutte seg til «det anti-russiske hysteriet», til tross for presset fra USA og flere av deres allierte.

Disse landene inkluderer både Kina og India. De har nektet å kutte forbindelsen til Moskva på grunn av deres militære operasjoner i Ukraina, selv om begge har bønnfalt om en slutt på kampene. De går inn for en diplomatisk løsning på krisen.

Beijing har helt tydelig slått fast at de ikke vil bryte sine forbindelser til Russland. De insisterer på å innta en «uavhengig» holdning til Ukraina-konflikten.

India har økt sin handel med Moskva de siste ukene. De vil kjøpe russisk råolje til prisen som gjaldt tidligere denne måneden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Taton Moïse

https://www.rt.com/russia/552736-lavrov-west-total-war/

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 24

Les artikkelen direkte på derimot.no