Derimot: Når USA forbereder seg på krig blir det krig. Skal Norge delta denne gangen?USA er ingen fredsnasjon. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Når USA forbereder seg på krig blir det krig. Skal Norge delta denne gangen?USA er ingen fredsnasjon. – Derimot

derimot.no:

Mens krigsfrykten stiger i befolkningen setter NATO flere atomvåpen i beredskap og åpner landkorridorer for å få amerikanske soldater til Russlands grenser. Samtidig fremmer Stortingspolitikerne USAs propagandafortelling uten forbehold.

Av Terje Alnes

Hva kan begrunne en ny verdenskrig? At Ukraina, i sin utsatte posisjon, skal få kontrollen over Donbas og Krym igjen? En verdenskrig for dette?
– Kjetil Bjørnstad spør i Aftenposten 7. juni 2024

En fersk undersøkelse viser stigende krigsfrykt i befolkningen. 35 % er nå redde for at krig eller invasjon kan skje i Norge. Dette kan ikke overraske noen, folk er selvsagt mottakelige for krigspropagandaen vi tytes ørene fulle av døgnet rundt. Ingen NATO-medier fremmer fred som et alternativ. Krigsreklame virker.

Mens vi indoktrineres til å frykte en russisk invasjon, en påstand løsrevet fra enhver form for bevisførsel, er det helt andre krefter som utgjør den virkelige krigsfaren: Den stadige militære eskaleringen som til slutt kommer ut av kontroll, eller krig som en villet handling, iscenesatt av klodens verste sosiopater, lokalisert i Pentagon og Washington D.C.

NATO rasler med atomvåpen

«Det pågår samtaler i NATO om å hente fram atomvåpen fra lager og sette dem i beredskap», kunne Jens Stoltenberg fortelle til britiske The Telegraph i forrige uke. Han roste en rekke av medlemslandene for å bidra til «avskrekkingen», inkludert Nederland, som har kjøpt jagerfly som kan utrustes med amerikanske atomvåpen.

Det kan selvsagt også de norsk F-35 flyene gjøre, med noen enkle modifiseringer. Norske jagerflygere har lenge trent på å eskortere amerikanske bombefly i norsk luftrom, fly som kan ha atomvåpen ombord. «Åpenhet hjelper til med å kommunisere det direkte budskapet om at vi selvfølgelig er en atomallianse», påpekte Stoltenberg.

Poenget med at NATO er en atomvåpenallianse er noe norske medier aldri kommuniserer. At NATO forbeholder seg retten til førstebruk av atomvåpen, at ikke noen av NATOs medlemsland har undertegnet FNs atomvåpenforbud, og at NATOs trussel om å bruke atomvåpen har vært «en bunnplanke» i norsk forsvarspolitikk siden starten, snakkes det ikke om.

Les også: NATOs selvmordspakt

Vil du bli forsvart med atomvåpen? Det er dette NATO-medlemskapet innebærer. NATO er i realiteten en selvmordspakt for de som heller vil dø i en atomkrig enn å leve i en verden der USA ikke lenger dominerer.

Tyske sosialdemokrater: Russland må beseires på slagmarken

22. juni 1941 gikk Nazi-Tyskland til angrep på Sovjetunionen. 22. juni 2024 sier tyske sosialdemokrater helt åpent at Russland må beseires på slagmarken. Stoltenbergs ideologiske kampfeller er altså klare for å trappe opp krigen, de er rett og slett innstilt på å kaste oss ut i en ny verdenskrig.

For det er akkurat det som nå forberedes i NATOs medlemsland. Jens Stoltenberg skryter av at NATOs stående styrker i Europa utvides fra 300.000 til 500.000. Disse er satt i høy beredskap.

Samtidig tas det grep for å åpne flere landkorridorer fra vest mot øst på det europeiske kontinentet. Disse er ment å kunne skipe amerikanske soldater hurtigst mulig mot de russiske grensene. Eksisterende planer går ut på å frakte amerikanske tropper til nederlandske havner, før de går ombord på tog som frakter dem gjennom Tyskland og videre til Polen.

Men siden sannsynligheten er stor for at Russland da vil bombe havnene i Nederland planlegges det alternative landkorridorer. En av disse starter i Bergensområdet, der amerikanske tropper skal gå videre til Sverige, og deretter nordover og inn i Finland.

Denne uken møtte Jonas Gahr Støre Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Finlands president Alexander Stubb i Bodø. Samtalen dreide seg om å åpne landkorridorer for amerikanske og andre allierte styrker. Korridoren skal gå gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland, slik at militært personell raskt kan flyttes fra norske havner gjennom Sverige og Finland.

I revidert nasjonalbudsjett er det satt av penger til å ruste opp veier inn mot grensene, og til flere krysningsspor på Ofotbanen mellom Narvik og riksgrensen.

Stortinget lar USA bruke Norge i sin geopolitiske maktkamp

Stortingspolitikerne og deres nordiske kollegaer har åpnet en ny front i USA kamp for å sikre sitt verdenshegemoni. At den fallerte supermakten, med sin lange historie av fabrikkerte angrepskriger, har felles interesser med nordiske småstater, er en stor feilslutning.

Er det ikke grenser for naivitet? Tror virkelig våre politikere på eventyrfortellingen om edle amerikanere som kjemper for andres menneskerettigheter og demokrati på alle verdens kontinenter?

Fredsnasjon? Landet har vært i krig nesten kontinuerlig i hele landets historie og omtrent aldri på eget territorium.

At USAs militære styrker får fritt spillerom i Norden bør derfor være den primære kilden til krigsfrykten. Det som lenge har vært et fredelig område av verden er i løpet av kort tid forvandlet til et militært høyspenningsområde. De som hevder at svensk og finsk NATO-medlemskap, 47 amerikanske militærbaser i de nordiske landene, og generell militær opprustning skaper trygghet for krig, bygger sin tro på helt andre pilarer enn historiske erfaringer.

Når USA forbereder seg på krig blir gjerne resultatet … krig. Dette er tross alt en stat som mer eller mindre kontinuerlig har vært i krig siden 1776! Inviterer du disse hjem til deg kan du forvente alt annet enn fred og fremforhandlede løsninger.

Kilder:

«Krigsfrykt i nord – Jeg tenker at vi forbereder oss på krig», nrk.no 21.06.24, «Exclusive: Nato in talks to deploy more nuclear weapons», telegrapf.co.uk 16.06.24, «Utsettelsen av utslettelsen: NATOs atomvåpen i 70 år», Internasjonal politikk nr. 1 2019, «Wir müssen Russland auf dem Schlachtfeld besiegen», Berliner Zeitung 22.06.24«NATO: 500,000 Troops on High Readiness for War With Russia», antiwar.com 16.06.24, «Nato land corridors could rush US troops to front line in event of European war», telegraph.co.uk 09.06.24, «Norge, Sverige og Finland enige om å etablere militær transportkorridor», nrk.no20.06.24, «Skal få krisehjelp fra Nato via Norge: – Må komme havveien for å komme hit», forsvaretsforum.no 20.06.24

Innlegget er hentet fra Spartakus

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar