Pest og tyfus: Hva har amerikanske forskere drevet med i Ukrainas biolabs?

Fred Johs Blogspot
© Flickr / Francisco Javier Argel

Det russiske forsvarsdepartementet har avslørt navnene på flere av personene som er involvert i driften av de USA-finansierte biolabene i Ukraina.

Fred Johs

Publisert den 23.04.2022 Kl. 12:00

Av Fred Johs

Blant dem er en tidligere Pentagon-forsker som har til oppgave å studere Sovjetunionens atomvåpenarsenal. Ifølge det russiske militæret inkluderte Pentagon-planene å infisere hele regionen med tyfus og hepatitt.

Tyfus elver og eksperimenter på mennesker

– Tidligere presenterte vi et diagram som forklarte USAs koordinering av arbeidet ved de biologiske laboratoriene og forskningsinstituttene i Ukraina. En av komponentene var Science and Technology Center i Ukraina (STCU) – en institusjon som ved første øyekast ser ut til å være en privateid organisasjon som ikke har noe med Pentagon å gjøre, sa Igor Kirillov, leder for Russlands strålings-, kjemiske og biologiske beskyttelsestropper, i en orientering torsdag.

Faktisk avslørte det russiske militæret at denne institusjonen har vært direkte involvert i etableringen av biologiske våpen.

Formelt sett er STCU en internasjonal mellomstatlig organisasjon opprettet, med egne ord, for å «adressere den globale sikkerhetstrusselen for spredning av WMD-anvendelig kjemisk, biologisk, radiologisk og kjernefysisk kunnskap og materialer.» Dens egentlige formål, sier MoD, inkluderer distribusjon av tilskudd til utvikling av biologiske våpenmidler.

Russisk MoD sier den har bevis for at USAs aktiviteter i Ukraina brøt konvensjonen om biologiske våpen

14. april 2022

STCU har kontorer i Baku, Aserbajdsjan, Chisinau, Moldova, Tbilisi, Georgia og Kharkov og Lvov i Ukraina, og har hovedkontor i Kiev.

Forskeres arbeid inkluderte innsamling av vannprøver fra Ukrainas store elver – Dnieper, Donau, Dniester, samt Nord-Krimkanalen, i et søk etter forårsakende midler av kolera, tyfusfeber og hepatitt A og E.

Ved å studere dokumenter oppdaget det russiske militæret at amerikanske og europeiske forskere faktisk forsøkte å spre disse sykdommene med vann, ikke bare til Russland, men Hviterussland, Moldova og Polen, og å forgifte hele de marine økosystemene i Svartehavet og Azovhavet.

Bilde: Screengrab av russisk MoD orientering viser STCU finansiering ordningen, som inkluderte $ 31 millioner for perioden 2022-2024.

© Foto : Det russiske forsvarsdepartementet

Videre ble stcu vist å være involvert i eksperimenter på mennesker. Gjenopprettede dokumenter viste at forskere i perioden mellom 2019 og 2021 søkte etter testpersoner fra avdelinger ved Klinisk psykiatrisk sykehus #3 i byen Merefa i Kharkov-regionen.

– Personer med psykiske lidelser ble valgt ut til eksperimenter på grunnlag av alder, etnisk gruppe og immunstatus. Spesielle former dokumentert døgnet rundt overvåking av tilstanden til pasienter til enhver tid. Informasjonen ble ikke lagt inn i sykehusets database, ansatte ved den medisinske institusjonen signerte en taushetserklæring, sier Kirillov.

Dette laboratoriets operasjoner ble avbrutt først i januar 2022, da utstyr og prøver ble tatt av STCU-ansatte til Vest-Ukraina, ifølge offiseren.

«De siste årene har Washington brukt mer enn $ 350 millioner på gjennomføringen av STCU-prosjekter. Klienter og sponsorer inkluderer utenriksdepartementet og Pentagon. Det er også gitt finansiering gjennom det amerikanske miljøvernbyrået, Landbruksdepartementet, Helsedepartementet og Energidepartementet, sier Kirillov.

Biologiske våpen: Patogener, spredning og forbud

15. april 2022

Utenriksdepartementets og Pentagons lange rekkevidde

Den russiske militære operasjonen i Ukraina gjorde det mulig å oppdage identiteten til personer som er involvert i STCU-eksperimentene.

Stillingen som administrerende direktør for STCU er okkupert av Curtis Michael Bjelajac, en amerikansk statsborger født i California 27.

Styrelederen i STCU er Eddie Arthur Maier. Senterets aktiviteter overvåkes av Phillip Dolliff, assisterende assisterende sekretær for ikke-spredningsprogrammer ved USAs utenriksdepartements byrå for internasjonal sikkerhet og ikke-spredning. Hans periode gikk ut 31. mars, men informasjon om karrieren hans forblir oppe på utenriksdepartementets nettside.

Før han begynte i utenriksdepartementet, fikk Dolliff i oppgave å analysere sovjetiske strategiske atomstyrker for Forsvarsdepartementet. Før det skal han ha jobbet med en rekke andre prosjekter, inkludert US Strategic Defense Initiative, og programmer som angivelig hadde som mål å redusere truslene fra Nord-Korea og terrorgrupper.

Den russiske MoD har presentert en anbefaling fra utenriksdepartementet som godkjenner samarbeid mellom STCU og Pentagon-entreprenøren Black &Veatch. Black &Veatchs visepresident Matthew Webber uttrykte beredskap til å utføre arbeid med institusjonen innenfor rammen av amerikansk militærbiologsk forskning i Ukraina.

Ifølge Kirillov var instituttets amerikanske kuratorer mer interessert enn noe annet i dobbeltbruksforskning, for eksempel Project 6166 – som studerte teknologier for «modellering, evaluering og prediksjon av virkningen av konflikter og trusler på spredning av masseødeleggelsesvåpen», samt Prosjekt 9601 om «overføring av ukrainske teknologier om produksjon av komplekse dobbeltbruksmaterialer til EU».

Målene for disse prosjektene inkluderte forskning på pestvirus, tularemi, fugleinfluensa og afrikansk svinepest.

Hvem er amerikanerne koordinere bioweapons forskning i Ukraina Labs?

31 Mars 2022

Trusselen er reell

– USAs militære biologiske baser er en reell trussel. Hvis vi ikke lukker dem, vil dette forbli en permanent militær evne til USA» nær Russland, sa Gennady Onishchenko, den tidligere russiske sjefs sanitærinspektøren.

Onishchenko påpekte at slike baser begynte å dukke opp i tidligere sovjetrepublikker umiddelbart etter Sovjetunionens sammenbrudd. Dette inkluderer meget velutstyrte anlegg i Georgia og Kasakhstan som mottar finansiering fra det amerikanske forsvarsbudsjettet. Legen understreket at amerikanerne mange steder har handlet helt ute i det fri og ikke har skjult finansieringstilbudet til ulike institusjoner.

USA har også modernisert flere laboratorier i Ukraina, under påskudd av å «bekjempe smittsomme sykdommer» og «forebygge utbrudd og epidemier», snarere enn deres skapelse.

I forrige måned sa Russlands president Vladimir Putin at Pentagon nå forsøkte å dekke over sine hemmelige programmer i Ukraina, inkludert eksperimenter med prøver av koronaviruset, miltbrann og andre dødelige sykdommer. «Men vi har all grunn til å tro at komponenter av biologiske våpen faktisk ble opprettet i umiddelbar nærhet av Russland på Ukrainas territorium,» sa han.

Forskere: US DOD, Big Tech & Big Media vil prøve å dempe Hunter Bidens Ukraina Bioweapon Labs Story

—–

26 Mars 2022

Bekymringen uttrykt av russiske myndigheter er sentrert rundt det faktum at amerikansk lovgivning fortsetter å beholde normer som gjør det mulig å utføre biologisk våpenforskning. «Ratifiseringen av Genève-protokollen i 1925 av USA ble ledsaget av en rekke reservasjoner, hvorav den ene tillot gjengjeldelse av kjemiske eller giftige våpen,» sa Kirillov i sin orientering.

Moskva har på sin side jobbet for å styrke konvensjonen om biologiske våpen i 1972 i mange år, men Washington har forsøkt å blokkere denne prosessen. Kanskje vil fremgang bli mulig etter hvert som det russiske militæret gir ut mer informasjon om amerikanske militærbiologiske aktiviteter i Ukraina.

Kilde: Elena PopovaJaime C.

Min nære gode venn Vidar Myrvold sendte meg denne videoen for noen dager siden. Vell verdt å lytte til. (Engelsk tale)

———————–

Du kan nå følge Fred Johs også på Telegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte fra kilden