Patriotisk boklansering i Oslo: Bok om Nansen får nytt liv på Litteraturhuset 13. mai

Lykten.no

Lykten gjengir her hele arrangementsbeskrivelsen fra Facebook:

Bokbad: «Fridtjof Nansen a Book for the Young”

Bli kjent med tidenes største nordmann og Legatum Publishing på dette bokbadet som tar for seg boken Fridtjof Nansen a Book for the Young.

HVEM: Legatum Publishing

HVA: Bokbad: Fridtjof Nansen a Book for the Young

HVOR: Sal: Kverneland, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo

NÅR: Fredag 13. mai 2022, kl. 16:30 til kl. 19:00

Dørene åpner 16.30 og programmet begynner 17.00

Arrangementet koster 100 kr [registrering på Eventbrite] og tar utgangspunkt i boken: Fridtjof Nansen a Book for the Young, utgitt på Legatum Publishing i 2022.

Grunnlegger av Legatum Publishing, Tore Rasmussen, vil på dette møtet presenterer forlaget og gjennomføre et bokbad med Bjørn Christian Rødal om Fridtjof Nansen.

Les også: Vi må vekke Europa! Identitet, historie og kunnskap – Intervju med Tore Rasmussen

Rødal har skrevet et nytt forord til Legatum Publishing sin første publikasjon, en reprint av den populære ungdomsboken Fridtjof Nansen a Book for the Young.

Det er nå 100 år siden Nansen fikk Nobels fredspris og det er igjen krig i Europa. Foruten å diskutere selve boken vil Rødal og Rasmussen diskutere hva vi kan lære av Nansen i dag og kommentere hans syn på fred og nasjonal selvråderett.

Les også: Intervju med en norsk dissident

Om boken:

Fridtjof Nansen a Book for the Young fungerer som en kort introduksjon til mennesket Fridtjof Nansen. Boken ble utgitt i 1898, mens Nansen levde, og gir oss et innblikk i hvordan han ble betraktet i sin samtid.

Den beskriver på en livlig måte hans barndom og tidlige liv som idrettsutøver, vitenskapsmann og eventyrer. Boken illustrerer konteksten som skulle komme til å forme Nansens filosofi senere i livet og gi ham hans retning, både som som diplomat, og senere som motstander av kommunismen og forkjemper for nasjonal selvråderett.

Vel møtt til en spennende samtale om Fridtjof Nansen og hans betydning for Norge i dag.

Deltakerne:

Tore Rasmussen, daglig leder i Legatum Publishing

Bjørn Christian Rødal, systemdynamiker, statsviter

Lykten har tidligere intervjuet begge initiativtakerne, og ønsker dem lykke til med boklanseringen.

For de som er interessert kan redaksjonen i Lykten også anbefale kommentaren Til minne om polfareren og diplomaten Fridtjof Nansen på nettavisen Resett og filmen Bare et liv – Historien om Fridtjof Nansen:

Les artikkelen direkte på Lykten