Nicaraguas Ortega inviterte russiske væpnede styrker til å reise inn i landet hans i andre halvdel av 2022

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 31 Second

Russland har blitt tilbudt sjansen til å «rulle ut» militære styrker nærmere USA etter at Nicaraguas president Daniel Ortega inviterte russiske tropper til å komme inn i landet hans.

Nicaraguas president Daniel Ortega har invitert Russland til å utplassere sine væpnede styrker i landet.

Denne informasjonen ble annonsert av russisk statlig fjernsyn, som indikerte at det er en invitasjon til å bli med i andre halvdel av 2022.

Verten Olga Skabeeva bemerket, “det er på tide for Russland å stasjonere noe mektig nær den amerikanske grensen på bakken.”

Russland og USA har alltid vært uenige, nylig forverret av Russlands militæroperasjon i Ukraina og USAs støtte til NATO.

Ortegas dekret gir tillatelse til å gå inn med utenlandske krigsskip og militærfly. Igjen, med et forbehold – “for humanitære formål.”

I prinsippet kan humanitære mål i den moderne verden forstås som nesten hva som helst, inkludert for eksempel beskyttelse av det latinamerikanske demokratiet fra inngrep fra land som krever verdenshegemoni.

Dekretet er interessant ved at det også ser ut til å tillate det amerikanske militæret å dukke opp på Nicaraguas territorium – med samtykke fra de offisielle myndighetene i det sentralamerikanske landet, i tilfelle nødhjelp.

Ordlyden er blomstrende, men faktum gjenstår at det russiske militæret kan og kan være “midlertidig” på territoriet til det sentralamerikanske landet.

Loven trer i kraft om kort tid og trer i kraft i andre halvdel av 2022. Nicaraguansk presse bemerker at USA opptrer i dekretet ganske formelt slik at Washington ikke har grunnlag for anklager.

Samtidig er Nicaragua godt klar over at den nåværende presidenten ikke kommer til å slippe det amerikanske militæret inn i dette landet.

Så da får vi se da hvor godt USA liker å ha Russland i nærheten av sine grenser eller om den eksisterende ekstreme dobbeltmoralen fortsetter å blomstre i vesten, NATO og USA.

Les artikkelen direkte på Politikeren