Hunter Biden hjalp til med å sikre millioner i finansiering for amerikansk entreprenør i Ukraina som spesialiserer seg på dødelig patogenforskning

Politikeren.com
Read Time:8 Minute, 36 Second

Hunter Biden hjalp til med å sikre millioner i finansiering for amerikansk entreprenør i Ukraina som spesialiserer seg på dødelig patogenforskning, avslører bærbare e-poster, og reiser flere spørsmål om den vanærede sønnen til daværende visepresidenten, nåværende president

Moskvas påstand om at Hunter Biden hjalp til med å finansiere et amerikansk militært “biovåpen”-forskningsprogram i Ukraina, er i det minste delvis sann, ifølge nye e-poster innhentet eksklusivt av DailyMail

Sjefen for de russiske kjernefysiske, biologiske og kjemiske beskyttelsesstyrkene hevdet at det var en “samhandlingsordning mellom amerikanske myndigheter og ukrainske biologiske objekter” og pekte på “finansiering av slike aktiviteter av strukturer nær den nåværende amerikanske ledelsen, spesielt investeringsfondet Rosemont Seneca, som ledes av Hunter Biden.’

Etterretningseksperter sier at den russiske militærlederens påstander var et frekt propagandatriks for å rettferdiggjøre president Vladimir Putins invasjon av Ukraina og skape splid i USA .

Men e-poster fra Hunters forlatte bærbare viser at han bidro til å sikre millioner av dollar i finansiering for Metabiota, en kontraktør for forsvarsdepartementet som spesialiserer seg på forskning på pandemi-forårsakende sykdommer som kan brukes som biovåpen.

Han introduserte også Metabiota for et angivelig korrupt ukrainsk gassfirma, Burisma, for et “vitenskapelig prosjekt” som involverer laboratorier på høyt biosikkerhetsnivå i Ukraina.

Og selv om Metabiota tilsynelatende er et medisinsk dataselskap, sendte dets visepresident en e-post til Hunter i 2014 og beskrev hvordan de kunne “hevde Ukrainas kulturelle og økonomiske uavhengighet fra Russland” – et uvanlig mål for et bioteknologifirma.

Den russiske regjeringen holdt en pressekonferanse torsdag hvor de hevdet at Hunter Biden var med på å finansiere et amerikansk militært forskningsprogram for biovåpen i Ukraina. Men e-poster og korrespondanse innhentet av DailyMail.com fra Hunters forlatte bærbare datamaskin viser at påstandene godt kan være sanne

Metabiota er en kontraktør for forsvarsdepartementet som spesialiserer seg på forskning på pandemi-forårsakende sykdommer som kan brukes som biovåpen

I april 2014 skrev Metabiotas visepresident Mary Guttieri et notat til Hunter som skisserte hvordan de kunne “hevde Ukrainas kulturelle og økonomiske uavhengighet fra Russland”. Tusen takk for at du tok deg tid til å møte Kathy [Dimeo, Metabiota-sjef] og meg på tirsdag. Vi likte diskusjonen vår veldig godt,’ skrev Guttieri

Fire dager etter Guttieris e-post fra april 2014, skrev Burisma-sjef Vadym Pozharskyi til Hunter og avslørte at den daværende visepresidentens sønn hadde presentert et “vitenskapelig prosjekt” som involverte Burisma og Metabiota i Ukraina. “Vennligst finn noen innledende punkter som kan diskuteres for å analysere potensialet til dette som du kalte “Science Ukraine”-prosjektet,” skrev Pozharskyi

Offentlige utgiftsposter viser at forsvarsdepartementet tildelte en kontrakt på 18,4 millioner dollar til Metabiota mellom februar 2014 og november 2016, med 307 091 dollar øremerket “Ukraina-forskningsprosjekter”

E-poster og forsvarskontraktdata gjennomgått av DailyMail.com tyder på at Hunter hadde en fremtredende rolle i å sørge for at Metabiota var i stand til å utføre sin patogenforskning bare noen få hundre mil fra grensen til Russland.

Prosjektet ble til et nasjonalt sikkerhetsansvar for Ukraina da russiske styrker invaderte landet forrige måned.

Metabiota har jobbet i Ukraina for Black & Veatch, en amerikansk forsvarsentreprenør med dype bånd til militære etterretningsbyråer, som bygde sikre laboratorier i Ukraina som analyserte dødelige sykdommer og biovåpen.

Tidligere denne måneden advarte amerikanske tjenestemenn kongressen om at “russiske styrker kan prøve å få kontroll” over disse “biologiske forskningsfasilitetene”, noe som førte til frykt for at dødelige og til og med konstruerte patogener kunne falle i russiske hender.

Hunter og kollegene hans ved investeringsselskapet hans Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) samlet rutinemessig inn millioner av dollar til teknologiselskaper, i håp om at firmaene ville ta av og tjene alle formuer.

Metabiota var et av disse firmaene. E-poster mellom Hunter og kollegene hans diskuterer begeistret hvordan selskapets overvåking av medisinske data kan bli et viktig verktøy for myndigheter og selskaper som ønsker å oppdage utbrudd av smittsomme sykdommer.

Presidentens sønn og hans kolleger investerte 500 000 dollar i Metabiota gjennom firmaet Rosemont Seneca Technology Partners.

De samlet inn flere millioner dollar i finansiering for selskapet fra investeringsgiganter inkludert Goldman Sachs.

Men e-poster viser at Hunter også var spesielt involvert i Metabiotas operasjoner i Ukraina.

Hunters presentasjoner til investorer hevdet at de ikke bare organiserte finansiering for firmaet, de hjalp det også med å “få nye kunder”, inkludert “statlige byråer i tilfelle Metabiota”.

Han og forretningspartneren Eric Schwerin diskuterte til og med å fremleie kontorlokalene deres til firmaet i april 2014, avslører e-postene deres.

Den måneden skrev Metabiotas visepresident Mary Guttieri et notat til Hunter som skisserte hvordan de kunne “hevde Ukrainas kulturelle og økonomiske uavhengighet fra Russland”.

Tusen takk for at du tok deg tid til å møte Kathy [Dimeo, Metabiota-sjef] og meg på tirsdag. Vi likte diskusjonen veldig godt,’ skrev Guttieri.

«Som lovet har jeg utarbeidet vedlagte notat, som gir en oversikt over Metabiota, vårt engasjement i Ukraina, og hvordan vi potensielt kan utnytte vårt team, nettverk og konsepter for å hevde Ukrainas kulturelle og økonomiske uavhengighet fra Russland og fortsatte integrering i Vestlig samfunn.’

Tidligere senior CIA-offiser Sam Faddis, som har gjennomgått e-poster på Hunters bærbare datamaskin, fortalte DailyMail.com at tilbudet om å hjelpe til med å hevde Ukrainas uavhengighet var merkelig for en bioteknologisk leder.

«Det reiser spørsmålet, hva er den egentlige hensikten med denne satsingen? Det er veldig rart, sa han.

Mary Guttieri, visepresident i Metabiota, blir sett på et møte med amerikanske og ukrainske militære
Russlands forsvarsdepartement la torsdag ut et diagram med piler som forbinder Biden, Soros og Det demokratiske partiet med ukrainske biolaboratorier
Presidentens sønn og hans kolleger investerte 500 000 dollar i Metabiota gjennom firmaet Rosemont Seneca Technology Partners. De samlet inn flere millioner dollar i finansiering for selskapet fra investeringsgiganter inkludert Goldman Sachs

E-poster mellom Hunter og hans kolleger ved Rosemont Seneca diskuterer begeistret hvordan selskapets overvåking av medisinske data kan bli et viktig verktøy for myndigheter og selskaper som ønsker å oppdage utbrudd av smittsomme sykdommer

Guttieri hadde en ledende rolle i Metabiotas Ukraina-operasjoner, og møtte andre selskapsledere og amerikanske og ukrainske militære tjenestemenn i oktober 2016 for å diskutere “samarbeid innen overvåking og forebygging av spesielt farlige smittsomme sykdommer, inkludert zoonotiske sykdommer i Ukraina og naboland” ifølge en 2016-rapport fra Science and Technology Center i Ukraina.

På den tiden fungerte Hunter som styremedlem i det ukrainske gassfirmaet Burisma, eid av tidligere øverste embetsmann og angivelig korrupte milliardær Mikolay Zlochevsky.

Fire dager etter Guttieris e-post fra april 2014, skrev Burisma-sjef Vadym Pozharskyi til Hunter og avslørte at den daværende visepresidentens sønn hadde presentert et “vitenskapelig prosjekt” som involverte Burisma og Metabiota i Ukraina.

Vennligst finn noen innledende punkter som kan diskuteres med det formål å analysere potensialet til dette som du kalte “Science Ukraine”-prosjektet,” skrev Pozharskyi.

«Som jeg forstår, var Metabiota en underkontrakt til hovedkontaktoren til DoD B&V [Black & Veatch].

«Hva slags partnerskap ser Metabiota etter i Ukraina? Fra potensiell ikke-statlig spiller i Kiev? Gjenoppbygget båndene med respektive departementer i Ukraina, og på grunnlag av det gjeninnføre finansieringen fra B&V? Eller ser de etter partnerskap i styring av prosjekter i Ukraina, PR med offentlige institusjoner her, finansiering av prosjektene?’

Faddis fortalte DailyMail.com at forsøket på å få Metabiota til å danne et partnerskap med Burisma var en forvirrende og bekymringsfull åpenbaring.

«Faren hans var visepresident i USA og ansvarlig for forholdet til Ukraina. Så hvorfor satt Hunter ikke bare i styret til et mistenkt ukrainsk gassfirma, men koblet dem også til et selskap som jobbet med biovåpenforskning?’ sa Faddis.

«Det er et åpenbart russisk propagandaforsøk på å utnytte dette. Men det endrer ikke det faktum at det ser ut til å være noe som må utforskes her.

“DoD-posisjonen er at det ikke er noe ondsinnet her, dette er pandemisk tidlig varslingsforskning. Vi vet ikke sikkert at det var alt som foregikk.

«Men spørsmålet gjenstår fortsatt: hvorfor er Hunter Biden midt i alt dette? Hvorfor er den vanærede sønnen til visepresidenten i hjertet av dette – fyren uten merkbare ferdigheter og en kokainvane.’

Pozharsky sa i e-posten sin til Hunter at han hadde møtt slike biologiske forskningsprosjekter før i sin tidligere jobb som ukrainsk embetsmann, og hevdet at B&V jobbet med «lignende eller samme prosjekter» som den foreslåtte kontrakten for Metabiota.

Offentlige utgiftsposter viser at forsvarsdepartementet tildelte en kontrakt på 18,4 millioner dollar til Metabiota mellom februar 2014 og november 2016, med 307 091 dollar øremerket “Ukraina-forskningsprosjekter”.

US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) ga også B&V i oppdrag å bygge et biologisk sikkerhetsnivå 3-laboratorium i Odessa, Ukraina i 2010, som “leverte forbedret utstyr og opplæring for effektivt, trygt og sikkert å identifisere spesielt farlige patogener” ifølge en bedriftspresse utgivelse.

Slike laboratorier brukes til å “studere smittsomme stoffer eller giftstoffer som kan overføres gjennom luften og forårsake potensielt dødelige infeksjoner,” sier det amerikanske helse- og menneskelige departementet.

B&V ble tildelt en ytterligere femårskontrakt på $85 millioner i 2012.

I et annet tegn på de dype båndene mellom Metabiota og forsvarsdepartementet, sa Hunters RSTP-forretningspartner Rob Walker at han ville «ha en venn til å nå ut til DoD på det laveste», for å bevise selskapets bona fides til potensielle toppinvestorer Goldman Sachs og Morgan Stanley i oktober 2014.

RSTP var et datterselskap av Rosemont Capital, et investeringsselskap grunnlagt av Hunter og tidligere utenriksminister John Kerrys stesønn Chris Heinz i 2009.

Metabiota har også nære bånd til Wuhan Institute of Virology (WIV), som mistenkes å være kilden til COVID-19-utbruddet.

WIV var et hotspot for kontroversiell “gevinst av funksjon”-forskning som kan skape supersterke virus.

Kinesiske forskere utførte funksjonsforskning på koronavirus ved WIV, og jobbet sammen med en USA-støttet organisasjon EcoHealth Alliance som siden har trukket intens gransking over sin koronavirusforskning siden COVID-19-pandemien.

Forskere fra Wuhan-instituttet, Metabiota og EcoHealth Alliance publiserte sammen en studie i 2014 om smittsomme sykdommer fra flaggermus i Kina, som påpeker at tester ble utført ved WIV.

Shi Zhengli, WIV-direktøren for Senter for nye infeksjonssykdommer som ble kalt “flaggermusdamen” for sin sentrale rolle i flaggermuskoronavirusforskningen ved laboratoriet, var en bidragsyter til avisen.

Metabiota har vært en offisiell partner av EcoHealth Alliance siden 2014, ifølge nettstedet.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html?ito=social-twitter_dailymailus

Les artikkelen direkte på Politikeren