Nettopp levert av EU: 45 000 tonn våpen ødelagt i russisk angrep

Nettopp levert av EU: 45 000 tonn våpen ødelagt i russisk angrep

Politikeren.com
Nettopp levert av EU: 45 000 tonn våpen ødelagt i russisk angrep

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 36 Second

Ukraina har ennå ikke benektet rapporten fra det russiske forsvarsdepartementet: Tilsynelatende lyktes den russiske hæren i å ødelegge et ukrainsk arsenal der 45 000 tonn våpensystemer fra EU- og NATO-land var lagret. Det ville vært et hardt slag for Kiev.

I sin kveldsvideomelding hørtes Volodymyr Zelenskyj alt annet enn optimistisk ut: Den ukrainske presidenten sa at det hadde vært store tap av menneskeliv. Og: “Situasjonen nær Kharkiv, sør i landet vårt, er veldig vanskelig, det er der inntrengerne konsentrerer styrkene sine.”

Zelenskyj krevde igjen «flere våpen» fra EU-statene, den ukrainske hæren trengte «mer ødeleggende og vidtrekkende våpensystemer ved fronten». Han forventer nye hjelpepakker fra «vestlige partnere» «allerede neste uke».

Snakker om mange døde og ikke lenger om en motoffensiv: Volodymyr Zelenskyj.

Stort våpenlager i brann

Hvor lang vilje europeerne – og også østerrikerne – vil være til å bruke milliarder av skattepenger på våpensystemer som ikke en gang når fronten, vil trolig vise seg ganske snart: Det russiske forsvarsdepartementet melder nå at en enorm våpenlageret Ukraina, hvor de siste våpensystemene som nettopp ble levert fra EU- og NATO-landene ble midlertidig lagret, ble ødelagt for noen timer siden.

Den offisielle Telegram-siden til den ukrainske hæren benekter ikke dette angrepet, men siterer også det russiske forsvarsdepartementets talsmann Igor Konashenkov: “45 000 tonn våpen ble ødelagt i arsenalet nær Voznesensk i Mykolaiv-regionen.” Hvis det faktisk er sant, ble de siste våpensystemene til en verdi av mer enn hundre millioner euro ødelagt. Dette er ikke bare et hardt slag for Ukraina, men også for EU-ledelsen i Brussel, som lovet og organiserte disse massive våpenleveransene på bekostning av alle EU-stater.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Les artikkelen direkte på Politikeren