Nato fremstår mere og mere som en hysterisk bipolar krigshisser

Politikeren.com
Read Time:4 Minute, 31 Second

Nato fremstår mere og mere som en hysterisk bipolar krigshisser med mangel på livsviktig medisin, nemlig global støtte. Det er ingenting jeg ønsker mere i verden enn fred men disse angrepene frem og tilbake, til og med i samme talene hvor Jens Stoltenberg først ber Kina om å bidra i fredssamtaler for så å bite hånden de spør etter hjelp fra med ville påstander om desinformasjon og grove anklager vitner om en emosjonell berg og dalbane hos politikerene.

Jeg har sagt det de to siste årene og nevner det gjerne en gang til, det er skremmende likheter mellom nåværende politikk og weimarrepublikken’s politikk mellom 1918 og 1933 som angivelig førte til andre verdenskrig. Dette var det vi idag ville kalt elendig og dårlig politikk som ble ført etter første verdenskrig som la til rette for personer som Adolf Hitler og politikken som han førte.

Så fort det ser ut som Russland og Ukraina finner en liten vei, et lite håp om løsning som med Roman Abramovitsj, som med Tyrkia og Israel så blander USA, Nato og EU seg inn og forkludrer hele prosessen. Kanskje det er flere som ser nettopp dette eller kanskje mitt eget syn er blitt forvaklet av mitt eget narrativ men det skal jeg ikke spekulere i.

Russland selv mener at Nato opptrer hysteriske og at de politiske lederene er på ville veier: “Medlemslandene i Nato er hysteriske og lider av en utilstrekkelig forståelse av hva som skjer i Ukrania, sier russiske myndigheter i en uttalelse torsdag”

Onsdag langet Nato-sjef Jens Stoltenberg ut mot Kinas forbindelser til Russland og krigføringen i Ukraina. Blant annet sa han at Kina har støttet Russland ved å spre løgner og desinformasjon.

Utenriksminister Wang Yi slår knallhardt tilbake.

– Natos falske anklager om at Kina sprer desinformasjon om situasjonen i Ukraina er i seg selv desinformasjon, sier den kinesiske utenriksministeren, ifølge Global Times.

– Vi har forholdt oss objektive og rettferdige i vår tilnærming, og har oppfordret til å inngå våpenhvile så raskt som mulig. Vi har også oppfordret til å unngå en humanitær katastrofe.

Dette kommer til tross for at Kina er midt i fredssamtaler med Taliban i Afghanistan for å fremme hjelp og bistand til folkets humanitære krise i Afghanistan. Imens løper “verdens ledere” rundt og stanger på hverandre i korridorene på kontoret i Brussel.

Så når da NatoJens og USA oppfordrer Kina til å sette igang fredssamtaler og rett etterpå spyr ut kritikk mot alt og alle som de eventuelt skal ha fredssamtaler med så har de med vilje og viten sabotert fredssamtalene og samtidig forsøkt å fremstille seg som ledere.

Samtidig anklager Nato Russland og Putin for å gjøre klar atomvåpen imens de selv kaller inn til krigsmøter vedrørende hvordan de selv skal ta i bruk atomvåpen. I en sak som ikke en gang involverer en konflikt mellom to Nato land.

Jens Stoltenberg svarer selvfølgelig at det er falske nyheter og skylder på Putin. Sannheten er at det ikke er mulig å vite hvem som snakker sant lengre og for å si det rett ut, snart bryr jeg meg ikke lengre heller. Man sitter igjen med en følelse av at dette rotet har de skapt selv og de får alle sammen stå til ansvar for det. Ingen av de er lengre troverdige.

“Vi er bekymret, delvis på grunn av retorikken. Vi opplever at Russland forsøker å forberede bruk av kjemiske og biologiske våpen ved å anklage Ukraina, USA og Nato-land for å gjøre det samme. Vi har sett dette før, hvor Russland har anklaget andre for å gjøre noe som en forberedelse til at de vil gjøre det selv. Anklagene mot Ukraina og Nato er selvfølgelig falske. Sier Jens Stoltenberg”

Nato svarer med å sette ut betydelig mengder med våpen ved den russiske grensen rettet mot Moskva, noe som var problemet til å begynne med i Ukraina, Nato sin stadige opprustning langs de russiske grensene med missiler som kan rekke inn til Moskva som “forsvar” er ren politisk galskap, men vi skal selvfølgelig ikke mene noe annet enn Nato for da kommer Flaggflokken og deres lille internetthær.

Men for de som faktisk ikke er blitt blendet og blind av de stadige Nato, ukrainske og russiske missilene og bombarderingene de sender via media til folket i form av propaganda så ser vi kanskje at dette er en villet krig, hvis det blir en eventuell atomhendelse så kan det ikke lengre beskrives på noen annen måte enn at det er en villet handling fra samtlige deltagere i denne krigen.

NatoJens sier at Nato ikke skal bli en aktør i krigen men det er de selvfølgelig allerede blitt.

Og for de som lurer på hvorfor Jens Stoltenberg blir sittende i Nato utover sin tid så er det fordi Joe Biden ba om det. Det er ingen tvil om at Nato er USA og demokratene sitt geopolitiske verktøy, hva som er deres interesse og private mål og mening med å ikke finne en løsning i denne konflikten er det bare de selv som vet, det eneste vi kan gjøre er å spekulere.

“Statsminister Jonas Gahr Støre forteller at han for noen dager siden ga beskjed til Stoltenberg at han ønsket at han skulle fortsette, og at det var et ønske fra medlemslandene å få avgjort dette nå.

– Så da pesident Biden sa i sitt innlegg at han ville foreslå for alle at vi gikk inn for dette, så fikk det bred støtte, sier Støre.”

Les artikkelen direkte på Politikeren