€16 000 lønn for obligatorisk vaksinasjonsinspektører – til tross for slutten av obligatorisk vaksinasjon

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 57 Second

Da planene om å innføre obligatoriske vaksinasjoner ble mer konkrete i fjor, lette folk i Linz allerede etter ansatte som ville sjekke og forfølge uvaksinerte. Seks ansatte ble ansatt med gode lønnsutsikter – og vil fortsette å være ansatt til tross for stans i tvungen vaksinasjon.

2.774 euro per måned, og det 14 ganger – denne inntekten ble i fjor høst lovet søkerne til en stilling som «vaksinasjonsinspektør» i Linz, etter at planene for innføring av generell vaksinasjon i Østerrike ble mer og mer konkrete og til slutt en bestemt av myndighetene. Åtte stillinger ble lyst ut, og fra en flom av søknader ble seks kandidater til slutt valgt ut og faktisk ansatt til å jakte på uvaksinerte personer på gatene og arbeidsplassene.

Disse obligatoriske vaksinasjonskontrollørene skulle ha startet sin tjeneste denne uken – eller utført selve kontrollene – men nå er den obligatoriske vaksinasjonen suspendert. Betyr det at kontrollørene også er ute av jobben før det starter? Svaret, som kanskje kommer som en overraskelse for mange, er: nei.

Som jeg har skrevet tidligere er det vanskelig å bygge en vei uten å ta den i bruk, i dette tilfelle kan det virke som de ikke helt har gitt opp å ta denne veien i bruk så fort muligheten for det ligger der.

På spørsmål fra byen Linz ble det kunngjort at inspektørene fortsatt var ansatt i byen – og bør forbli det inntil videre. Som «Heute» melder, gir Linz begrunnelsen for fortsatt ansettelse av vaksinasjonsinspektørene at det er en mulighet for at vaksinasjonen fortsatt vil komme.

Så hvis du faktisk hadde satt deg tilbake i god stolen og tenkt at vi unngikk kulen for denne gang så må du gjerne tro om igjen, veien er bygget, lyskryssene blinker i alle farger og myndighetene i Europa venter bare på neste klarsignal, neste økning av smitte, neste dose. Så for all del ikke tro at denne kampen er over, ikke for et sekund en gang. Denne kampen fortsetter til de garanterer frihet og innfører lover som forhindrer mulig bruk av de ved neste mulighet.

Byen Linz betaler nå mer enn 16 000 euro i måneden for denne eventualiteten. Og hva gjør disse inspektørene, siden vaksinasjon ikke lenger er obligatorisk? Linz opplyser at inspektørene er utplassert i andre avdelinger, for eksempel avdelingen for avgifter og skatter.

Så følg med folkens, følg med og si klart nei.

Les artikkelen direkte på Politikeren