Mystisk «russisk influensa» for 130 år siden kan ha vært et koronavirus, sier forskere

Politikeren.com

Read Time:2 Minute, 9 Second

I 1889 dukket en mystisk luftveissykdom opp i Russland og spredte seg deretter over hele kloden, og utløste minst tre bølger av infeksjon i løpet av flere år.

Nå mistenker noen forskere at denne sykdommen, kalt «russisk influensa», faktisk kan ha vært forårsaket av et pandemisk  koronavirus  som ligner på SARS-CoV-2 , viruset som forårsaker COVID-19 ,  rapporterte New York Times

Det er noen enkle paralleller mellom de to pandemiene. For eksempel, under den russiske influensapandemien, stengte skoler og arbeidsplasser på grunn av det store antallet mennesker som ble smittet. De som ble smittet mistet ofte smaks- og luktesansen, og noen fikk langvarige symptomer som varte i flere måneder.

Generelt så det ut til at den russiske influensaen drepte langt flere eldre enn barn, i motsetning til  influensavirus ,  som har en tendens til å være like dødelige for begge aldersgruppene, ifølge de tilgjengelige historiske registreringene, som inkluderer offentlige helsejournaler, aviser og tidsskriftartikler. 

Selv om disse trekkene ved den russiske influensapandemien på uhyggelig vis ligner på den gjeldende pandemien, er ideen om at den russiske influensaen kan ha vært forårsaket av et koronavirus fortsatt spekulativ, Peter Palese, en influensaforsker og professor i medisin ved Icahn School of Medicine

Noen eksperter gjentok denne tanken, men andre sa at de mistenker at selv om det kan være harde bevis for å støtte ideen, har den bare ikke blitt funnet ennå.

Dr. Jeffery Taubenberger, sjef for viral patogenese og evolusjonsseksjon ved National Institute of Allergy and Infectious Diseases, og John Oxford, emeritus professor i virologi ved Queen Mary, University of London, er på jakt etter slike bevis.

De har gravd gjennom bevarte  lungevevsprøver  som var før  influensapandemien i 1918 , på jakt etter rester av influensavirus og koronavirus. Blant disse vevene håper de å få øye på det unnvikende russiske influensaviruset.

Dr. Scott Podolsky, professor i global helse og sosialmedisin ved Harvard Medical School, og Dominic W. Hall, kurator ved Warren Anatomical Museum ved Harvard, leter også etter bevart lungevev fra samme tidsperiode, rapporterte Times.

Hvis genetisk materiale fra det russiske influensaviruset dukker opp i disse lungene som forskere har fått tilgang til, kan det gi hint om hvordan pandemien endte, da nyhetsdekning fra den tiden gir lite innsikt.

Og hvis pandemien på slutten av 1800-tallet ble forårsaket av et koronavirus, tror noen forskere at mutasjonen fortsatt kan sirkulere som en av de fire koronavirusene som forårsaker forkjølelse, snarere enn alvorlig sykdom, en sykdom som covid-19 stadig mere ligner på.

https://www.livescience.com/mystery-of-russian-flu-coronavirus

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren