Møt Yuval Noah Harari, profeten for verdens herskende klasse

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 37 Second

Hopp inn med Politikeren i denne mannens verden som sier: Fri vilje er en myte. Denne myten tjente oss godt tidligere, men nå begynner den å bli farlig. De fleste mennesker vil bli økonomisk ubrukelige og politisk maktesløse. Vi begynner å se en ny klasse av mennesker … den ubrukelige klassen. Om hundre år kunne folk se tilbake og se koronaviruskrisen som øyeblikket da et nytt overvåkingsregime tok over.

Han er homofil, jødisk, bestselgende forfatter, en ledende transhumanist og en av de mest innflytelsesrike rådgiverne til World Economic Forum og dets grunnlegger Klaus Schwab. Det er ikke klart når han begynte å bruke mellomnavnet sitt, Noah. Hvis han i det hele tatt brukte det de første årene, var det bare den første N.

Det tilførte faktisk en tungtveiende, apokalyptisk tone da den israelske historieprofessoren gikk videre fra nisjetemaer som middelalderkrigføring og den rituelle kraften til “Kabbalah” til å bli det offentlige intellektuelle ansiktet til “The Great Reset”.

Hvorfor skal du bry deg? — fordi Harari seiler så nært som publikum har lov til å tenke på de som kartlegger verdens fremtid.

Krisebølger overvelder oss. Er det klimaet, karbon, konkurranse om ressurser, den plutselige trusselen om pest, eller behovet for å vaksinere alle mot alt til tross for at naturlig immunitet har omgitt mennesker i millioner av år.

Må vi slutte å bruke olje og gass akkurat nå, hvor mye av matkrisen er menneskeskapt, og er befolkningen egentlig ved bristepunktet?

Nødvendiggjør disse risikoene overgivelse av frihet, organisasjonsfrihet, bevegelses- og ytringsfrihet, uavhengighet av tanke og handling, og samvittighetens forrang?

Hararis replikk er at vi aldri hadde noen av de ovennevnte: de var kjemikalier eller illusjoner.

Kanskje du ikke klandrer de mektige for noe.

  • Ikke for Covid,
  • Ikke for nedstengninger,
  • Ikke for vaksinebivirkninger,
  • Ikke for den forestående insolvensen til Medicare og Social Security,
  • Ikke for forskyvning av forsyningskjeder,
  • Ikke for den planlagte foreldelsen og forurensningen,
  • Ikke for å overvurdere kapasiteten til grønn energi og kalle den for tidlig,
  • Ikke for landbrukspolitikk og matmangel, eller
  • Ikke for pengetrykkingen som har gjort de rike rikere og utløst inflasjon på resten av oss, som var før Ukraina-krigen

Selv om du insisterer på at disse forstyrrelsene er en tilfeldighet, må du merke deg at politikere fra starten erklærte Covid som en “historisk mulighet” til å bygge tilbake bedre – sammen med de andre “gjennomgripende krisene i vår tid,” som president Joe Biden sa det, i åpningstalen sin.

Vi kan allerede se vinnere og tapere – og kanskje en plan. Harari har arvet oppgaven med å rettferdiggjøre hvorfor noen vinner og andre taper.

“Great Narrativ” er nødvendig for å rettferdiggjøre den tumultariske endringen som pågår – WEF holdt en konferanse med det navnet i november 2021 – nå selges den bedre til publikum av en mere dristig mann som Harari.

Helseministere har allerede fortalt oss at vi aldri vil komme tilbake til normalen. Statsministre og presidenter slår ut uttrykket «en ny normal», en tåkete formel som ikke er mye klarere i The Great Reset of the World Economic Forum (WEF), som Harari er en topprådgiver for.

Den store samtalestopperen er, “det ville de ikke gjort.” Harari forteller oss hvorfor “de” bare gjør det.

Les artikkelen direkte på Politikeren