Mens EU diskuterer hvordan de skal gi seg selv «den siste olje.»Russland selger olje i bøtter og spann, særlig til Asia.

Derimot.no

derimot.no:

Russiske oljeforsendelser setter ny rekord

Sjøbårne laster med Ural-råolje om bord har økt til tross for snakk om oljeforbud.

Nesten 62 millioner fat (som er rekord) av Russlands flaggskip Ural-råolje, er for tiden i tankskip, ifølge data fra energianalysefirmaet Vortexa, sitert av Reuters.

Imidlertid sliter handelsmenn angivelig med å finne kjøpere til noe av lasten ettersom EU-landene ikke klarer å bli enige om et mulig russisk oljeforbud. Andre kjøpere har angivelig unngått russisk råolje på grunn av frykt for fremtidige sanksjoner.

Ifølge Vortexa er volumet av Ural-råolje på vannet det tredoble av gjennomsnittet som ble registrert før 24. februar, da Russlands militæroperasjon ble satt i gang i Ukraina.

«Overskriftstallene, som viser at russisk eksport fortsatt er relativt sterk, forteller ikke hele historien,» sa den Houston-baserte energistrategen Clay Seigle, sitert av Reuters. «Russisk olje til sjøs fortsetter å vokse.»

Antall Ural-laster til sjøs uten fast destinasjon utgjør 15 % av totalen, som også er rekord, sa Seigle, og la til at noe av oljen kan være i transitt til ikke avslørte kjøpere, mens andre kan være usolgte laster.

De fleste fatene med russisk råolje har angivelig gått til Asia, mest til India og Kina, mens volumene til Europa også har økt.

https://www.rt.com/business/556018-russia-oil-shipment-record-high/

Forsidebilde: Finn Mund

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no