Leserbilder: Amsterdam er full av søppelhauger

Lykten.no

Lykten.no:

I våre stadig fortettede og mangfoldige europeiske storbyer skal det ikke mye til for at ting skal gå på tverke. Folk bor som sild i tønne, uten tilgang på naturlige ressurser. Det skal ikke mer enn et virus, en streik eller en naturkatastrofe av noe slag for at et slikt samfunn kollapser.

Det hjelper ikke å bo i en leilighet eller rekkehus til mange millioner kroner i et bysentrum hvis shit hits the fan, som det heter. Da er eiendommen verdt null og niks. Faktisk er den en dødsfelle.

Les også: Vi bør flytte ut av byene for vår fremtid og våre barn – #Flyttutavbyen

I Amsterdam har man i disse dager en streik blant søppelkjørerne. Det avslører hvor sårbare våre storbyer er. Hvis strømmen går, eller vannet uteblir. Hvis søppelkjørerne eller offentlig transport streiker. Disse bildene er etter kun noen få dager med streik. Hva skjer etter to uker? To måneder? Hvor lang tid tar det før tusenvis av mennesker blir alvorlige syke eller dør? Før folk sulter i hjel? Hva med kriminaliteten i våre multikulturelle samfunn der samfunnslimet kun er en lønning unna kollaps? Der ingen har tiltro eller moralsk ansvar for hverandre eller samfunnet? (Les: USA). Da blir det raskt opptøyer og løpende bander som går fra bolig til bolig og tar det de trenger. Det inkluderer voldtekt og drap på menyen. Takk, Gro. Og Jens. Og Erna.

Les også: Koronakrisen har vist at storbyene bør avvikles

(Foto: Lykten.no)
(Foto: Lykten.no)
(Foto: Lykten.no)

Vårt råd er å flytte ut av storbyene. Sørg for å være selvforsynt i såpass lang tid at kriseberedskapen til myndighetene rekker å komme på plass og hjelpe innbyggerne. Det kan godt ta en uke. Eller tre. Eller tolv. Eller aldri komme, alt avhengig av hva som har skjedd.

Les også: USA: Flykter fra byene etter opptøyer, overbefolkning og hjemløshet

Les også: Hvite i USA lager nye byer og samfunn

Les artikkelen direkte på Lykten