Leger i Praha har kastet vernedraktene, mistenker økt dødelighet for pasienter

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 42 Second

Leger som behandler Covid-pasienter på et sykehus i Praha har kastet av seg de en gang obligatoriske vernedraktene, og hevder at bakterier som klamrer seg til ermene på vernedraktene deres faktisk økte dødeligheten.

Medisinsk personell ved Covid-avdelingen i Prahas generelle universitetssykehus bruker nå kun ansiktsmasker, hansker og plastforkle som verneutstyr, til tross for spredningen av den svært smittsomme Omicron-varianten.

«Vi la ned draktene for et år siden fordi de hjalp spredningen av bakterier, virus og mugg blant pasienter, noe som forverret de totale dødelighetsdataene,» Sier Martin Balik, overlege ved intensivavdelingen.

Tidligere hadde leger og sykepleiere på avdelingen beskyttelsesdrakter komplett med plasthetter og bukser gjennom hele vaktene.

De måtte bytte på seg helt hver gang når de skulle på do eller spise lunsj.

Et av de viktigste behandlingssentrene i Tsjekkia for Covid-pasienter, mottar sykehuset kritiske pasienter fra mindre sykehus som ikke har nødvendig utstyr for å holde dem i live.

«Under epidemien begynte vi å bringe inn pasienter med svært resistente bakterier som vi ikke hadde sett før,» sa leder for intensivavdelingen, Jan Blaha.

«På et tidspunkt økte pasientdødeligheten med 6-8 prosent. Da våre ansatte ble vaksinert eller blitt friske etter Covid, sluttet vi å bruke dressene og raten falt, sa Blaha.

Han la til at risikoen for smitte og spredning av covid-19 for personalet var lav da de aller fleste av dem er vaksinert eller tidligere smittet.

I motsetning til mange medisinske fasiliteter, som hindret pasienter fra å motta besøkende ved starten av pandemien, har Prahas universitetssykehus tillatt besøkende ved Covid-avdelingene fra begynnelsen av pandemien.

Blaha sa at kommunikasjon med familien var avgjørende for legene, som kan forklare hva de gjør, og for pasientene også.

«Selvfølgelig oppfatter vi påvirkningen fra familie og venner som veldig viktig, og det er tydelig at det hjelper behandlingen også,» sa Blaha.

Tsjekkia har sett mer enn 2,83 millioner bekreftede Covid-tilfeller med over 37 000 dødsfall.

Tirsdag nådde den daglige infeksjonsveksten nesten 40 000, en ny rekord, med Omicron som den dominerende stammen.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren