Lærerstudent snakker om politisk indoktrinering i utdanningssystemet (Podcast)

Lykten.no Podcasten uten navn
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Lykten.no:

Da han i 2019 skrev om sine funn i nettavisen Resett ble han erklært uskikket som lærer og utestengt fra lærerutdanningen, en beslutning han etter lang juridisk kamp fikk opphevet og ugyldiggjort. Da hadde denne utestengelsen kostet han 2 år av arbeidslivet, men retten kom likevel frem til at han ikke hadde krav på en krone i erstatning fra Universitetet i Bergen.

Les også: Sosialdemokrater undertrykker ytringsfrihet på universiteter

Dette gir et stygt innblikk i hvor dårlig det står til med ytringsfriheten i norsk akademia, noe vi går i dybden på. Forskningen hans viser at lærebøkene innenfor historie og samfunnsfag har mange gjennomgående tendenser, blant annet at hvis man for eksempel snakker om “hvite” eller “europeere” så er dette utelukkende i en negativ kontekst, at ekstrem ordbruk som “folkemord” eller “blodbad” kun brukes hvis det er europeere som står bak og mange andre eksempler på at lærebøkene i norske skoler har en ekstremt anti-europeisk agenda som er svært lik Critical Race Theory i USA.

Les også: Avkolonisering av akademia? Nei, takk

Utover dette flyter praten over i alt fra rettssystemet, tilstanden i norske skoler, anti-rasisme, krigene i Ukraina, Afghanistan og Irak, “sentrumsekstremisme”, karrierepolitikere og mye mer. Her gjelder det å henge med i svingene!

Kristoffer Høisæther kan kontaktes via epost: [email protected] Han er også på Twitter og Facebook. Han har også spilt inn eget podcast med episoder som handler om alt fra plastforsøpling til om samene egentlig er Norges urbefolking, som kan lyttes til her: Spotify

Les også: Professor sa at biologiske kjønn eksisterer – da fikk hun sparken fra universitetet

Les også: Verdenskjent professor sier opp – «Skremmende ideologi med mangfold og inkludering ødelegger utdannelsen»

Les også: Professor oppdaget at de fleste dømt for voldtekt er innvandrere – risikerer tiltale

Les også: Hvite, heteroseksuelle studenter utestenges fra avslutningsseremonier

Les artikkelen direkte på Lykten

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar