1.2 millioner velgere i Sverige er innvandrere

Lykten.no

Lykten.no:

Tallet på stemmeberettigede i Sverige som er født i utlandet øker kraftig og er nå på hele 1.2 millioner personer. Det er oppgang på nesten 200.000 fra sist valg, skriver Sveriges Radio.

Denne velgergruppen pleier å stemme på rødgrønne partier, på Socialdemokraterna (Arbeiderpartiets søsterparti) og Vänsterpartiet (SV og Rødt). Det konstaterer Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvitenskap, i følge Sveriges Radio.

VALGKAMP PÅ ARABISK I SVERIGE.

Utviklingen er lik i Norge, der innvandrere nå er så mange at politikere har reist til blant annet Pakistan for å bedrive norsk valgkamp.

Ved sist valg i Norge kunne over 321.000 velgere med innvandrerbakgrunn stemme. En rapport fra SSB i 2017 viste at 85 prosent av innvandrerne som valgte å stemme, gjorde det på Arbeiderpartiet, SV eller Rødt. Det er 50.000 flere enn fra sist stortingsvalg.

Den norske innvandrerbefolkningen (definert som innvandrere og norskfødte barn av innvandrere) passerte en million personer i 2021, eller 18,5 prosent av befolkningen.

Det vil si at med dagens innvandringsrate fra ikke-vestlige land og disses fødselstall, så kan en rødgrønn politiker og parti nærmest forvente en valgseier i fremtiden. 

I følge Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, er stemmene fra muslimske velgere alene nok til at en partileder i vippeposisjon kan bli statsminister.

Her er en valgkampvideo fra Oslo Arbeiderparti fra 2019 på arabisk.

Utviklingen er lik over hele Vesten, fra USA, Canada og til Storbritannia, Tyskland og Frankrike, der man i visse tilfeller har innrømmet at man har åpnet grensene for ikke-vestlig innvandring, for å sikre seg valgseire mot de konservative partiene.

Kilde: Fria Tider

Les artikkelen direkte på Lykten