krigsforbrytelser av ukrainerne: flyktende russere skutt

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 46 Second

Bare 4 dager etter inntoket til ukrainere i Bucha, har det nå dukket opp en video som dokumenterer en krigsforbrytelse mot russiske soldater: da de forsøkte å flykte, ble de myrdet med kaldt blod av ukrainere.

Forferdelige ting skjer i krigens uro – det er et faktum. Krig blir mer tallrik og brutal etter hvert som kampene fortsetter, og ettersom lidelsen øker, øker også krigsforbrytelsene – handlinger som overskrider ethvert skrekknivå, selv midt i de mest skremmende konfliktene, bryter de begge de få reglene som fortsatt styrer i en krig. En slik forbrytelse er på den ene siden drap på uskyldige sivile, kvinner, barn, unge, eldre og menn som ikke var involvert i kampene.

Mens verden fortsatt er i sjokk og prøver å fordøye de forferdelige bildene fra Bucha, blir døde mennesker fortsatt funnet, og den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj krever hevn for de utallige ofrene i den lille byen nær Kiev, Russland avviser ikke bare enhver skyld, men ser på seg selv som ofre for krigsforbrytelser men på den andre siden skjer det også krigsforbrytelser mot soldater.

En ny skrekkvideo skal dokumentere en slik påstått krigsforbrytelse av ukrainerne mot russere. Den viser russiske soldater som blir tatt av ukrainere som prøver å rømme – bare for å bli henrettet med kaldt blod som et resultat. I stedet for barmhjertighet, som man ser i mange videoer av russiske krigsfanger i begynnelsen av krigen, vil russiske soldater møte en sikker og brutal død nå. Fire soldater kan sees i videoen, noen i blodpøl, liggende på gaten – når en, allerede alvorlig skadet, fortsatt rykker i kramper, blir han drept med flere skudd.

Alle disse soldatene har de kjente hvite russiske armbåndene som ofte blir ellers koblet til andre sivile lik i gatene. Noe som gjør at det kan stilles spørsmål til hvem som har henrettet disse sivile personene etter de siste bevisene som har kommet frem. Også I denne videoen dukker det opp beviser. UBS ukrainske sikkerhetstjenesten utfører krigsforbrytelser på sivile I Ukraina.

Les artikkelen direkte på Politikeren