I USA er motstanden mot våpenleveranser til Ukraina økende

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:3 Minute, 8 Second

Spesielt blant mange konservative (og ikke-intervensjonister) er den såkalte hjelpepakken til Ukraina svært kontroversiell. De ser det som sløsing med 40 milliarder dollar i skattebetalernes penger.

Ganske mange ledende republikanske politikere motsetter seg hovedstrømmen i kongressen som krever å sende våpen verdt titalls milliarder dollar til Ukraina.

De som er for, møter kraftig motvind fra velgerbasen. Krigen virker viktig kun for “eliten”

Bare her om dagen, i en tale til kongressen, kritiserte den republikanske senatoren Rand Paul skarpt de massive våpenforsendelsene til Ukraina.

“Jeg avla min embetsed på den amerikanske grunnloven, ikke for en fremmed nasjon,” sa den konservative politikeren fra Kentucky. Han sa at han er opptatt av USAs nasjonale sikkerhet.

“Vi kan ikke redde Ukraina ved å la den amerikanske økonomien gå under,” sa Paul. Og mens amerikanske borgere led av høy inflasjon, ville kongressen kaste flere milliarder ut av vinduet.

Senator Bill Hagerty er også imot megavåpen- og hjelpepakken til Ukraina. “Vi har presserende problemer her hjemme som vi ikke tar tak i,” sa Tennessee-republikaneren.

Spesielt blant mange konservative (og ikke-intervensjonister) er den såkalte hjelpepakken til Ukraina svært kontroversiell. De ser det som sløsing med 40 milliarder dollar i skattebetalernes penger.

Tross alt, rundt 120 dollar per innbygger. Mens 57 republikanere stemte imot den 11. mai, var hele 149 for. Dette sørget for at harme blant den amerikanske befolkningen fortsetter å vokse.

Konservative velgere anklager republikanske tilhengere av denne enorme pakken (som uansett bare kommer den amerikanske forsvarsindustrien til gode) for å hate USA.

Gitt at midtveisvalget nærmer seg 8. november 2022, og mer enn noen få kongressmedlemmer og senatorer ønsker å bli gjenvalgt, kan stemmerekorden deres nå gjøre varig skade.

Spesielt i primærvalgene kan kandidater som motsetter seg slik misbruk av amerikanske skattebetalers midler dermed seire.

Et nytt sjokk (ikke egentlig et sjokk) meningsmåling har vist at flere amerikanere er OK med at Ukraina taper den nåværende konflikten (43 %) enn de som ikke er det (41 %) – med flere som ønsker Joe Biden fjernet fra makten (53 %) enn Vladimir Putin (44 %).

53 % av respondentene i Democracy Institute/Express-undersøkelsen mente at sanksjonene ment å ramme Russland faktisk skader USA mer, og 63 % tror nå at Biden ikke vil bli gjenvalgt i 2024.

Russland blir bare sett på som den fjerde største trusselen mot USA bak Kina (42 %), Iran (20 %) og Nord-Korea (18 %).

HVEM BETALER REGNINGEN?

Til syvende og sist, men hvis slike våpenleveranser skjer, vil EU sannsynligvis betale for dem uansett – nemlig skattebetalerne.

Antagelig er det imidlertid ikke engang populært i USA å avsløre dette aspektet av avtalen, og foretrekker å la innbyggerne tro at dette er edle gaver.

Les artikkelen direkte på Politikeren