Krigen i Ukraina eskalerer to-delingen av verden: Kina/Russland med nytt globalt finanssystem.

Derimot.no

Krigen i Ukraina  begynner å få store konsekvenser på flere måter. Sanksjonspolitikken overfor Russland som nå er svært omfattende fører til at de økonomiske båndene mellom Russland og vesten rives over på stadig nye områder. For å motvirke de skadene som følger av dette tar nå Russland/Kina (i praksis er de to nå allierte) et skritt som vil kunne endre hele verdens økonomiske system. Egentlig har dette lenge vært underveis men sanksjonene fremskynder sannsynligvis denne prosessen.

Så langt har dette gått under radaren i våre nyhetsmedier, men konsekvensene vil kunne bli formidable. Hva dette vil kunne føre til er så langt vanskelig fullt ut å forutse, men at det vil kunne få betydelig effekt også i den vestlige delen av verden er det ikke særlig tvil om. Og for dollaren og dermed USAs finansielle makt vil det kunne bli ødeleggende.

En effekt av det som er i emning kommer med meldingen om at Saudia-Arabia nå er villig til å ta betaling i kinesisk valuta og ikke i dollar som har vært kravet for oljesalg helt til nå. Skjer det er det en torpedo i dollardominansen. Det som skjer finansielt er kanskje langt viktigere på sikt enn krigen i Ukraina.

Da Ghadaffi i Libya prøvde å frigjøre landet fra dollardominansen ble landet knust av USA/Nato (2011). Det kan en ikke gjøre med Kina/Russland-aksen.

Knut Lindtner
Redaktør

Kina og Russland ruller ut et nytt globalt finanssystem

Det eurasiske økonomiske fellesskapet (Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan, Russland, Tadsjikistan + Armenia i en viss utstrekning) og Kina vil skape et nytt globalt økonomisk og finansielt system, som de vil legge grunnlaget for i slutten av mars 2022.

Dette nye systemet bør ha en referansevaluta hvis kurs vil bli etablert fra en kurv av valutaer fra de grunnleggende medlemslandene (derfor dominert av den kinesiske yuanen).

Den ble designet av Sergey Glazyev (bilde) og er ment å erstatte Bretton Woods-systemet, etter Russlands ekskludering som en del av “sanksjonene” for operasjonen mot de ukrainske banderittene [1].

Fremveksten av to konkurrerende økonomiske og finansielle systemer vil kunne føre til at globaliseringen stopper opp og deler verden i to.

[1Israel stunned by Ukrainian neo-Nazis”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 8 March 2022.

https://www.voltairenet.org/article216109.html

Forsidebilde: Samantha Gades

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 49

Les artikkelen direkte på derimot.no