Konsekvensen av at North Stream 2 stanses. Olje- og gassprisen til himmels som kompenserer for alle Russlands utgifter.

Derimot.no

Vi kan ikke dy oss men tar med denne kommentaren til det som skjer. Den er hentet fra bloggen til Andrei Martyanov som kommenterer den siste utviklingen med blomstrende vendinger. Han legger aldri fingre imellom, men kommer også med meget interessant informasjon. Feks. at økning i olje-og gassprisene som følge av at Tyskland setter North Stream 2. på vent fører til at Russland kompenseres fullt ut for utgiftene de har hatt til ledningen gjennom økningen av prisen på olje og gass som de selger på det globale markedet.

Snakk om skyte seg selv i foten.

Knut Lindtner
redaktør

A-Ha-øyeblikket…

med George F. Kennan.

Den amerikanske diplomaten George Kennan, en skarpsindig observatør av Sovjet-Russland under Stalin, kom med sine observasjoner senere i livet om spørsmålet om NATO-utvidelse. Vår tids tragedie er at disse synspunktene blir ignorert. Winston Churchill sa en gang at “amerikanerne vil alltid gjøre det rette, men først etter at alle andre muligheter er uttømt.” Den biten av tørr britisk humor skjærer til kjernen av den nåværende krisen i Ukraina, som er lastet med nok geopolitisk dynamitt til å ødelegge en betydelig del av nabolaget. Likevel, hadde Vesten tatt imot rådene fra en av sine ledende statsmenn med hensyn til hensynsløs militær ekspansjon mot Russland, ville verden vært et mer fredelig og forutsigbart sted i dag.

Vel, mange vet ikke engang Kennans klargjøring av hans politikk med “innelukking”. Han understreket at han mente en ideologisk innelukking, USA ønsket en militær. Til slutt ble Kennan og hans erfaring totalt ignorert, og den nye avlingen av amerikanske “diplomater” – dårlig utdannede, uvitende, men «oppblåste» på den amerikanske eksepsjonalismen og innflytelsen fra etno-religiøse lobbyer i D.C., mente at de visste bedre. Det gjorde de ikke. 

Resultatene av denne uvitende arrogansen observerer vi alle i dag. Vi bør heller ikke glemme at Kennan ikke alltid var så godartet heller, men i det minste visste han om Russland mye mer enn det moderne utenriksdepartementet hvis situasjonsbevissthet i denne forbindelse er nesten ikke-eksisterende. Ideologi regjerer.

Vel, de første “resultatene” av Russlands sanksjoner blir allerede kjent:

Verken Qatar eller noe annet land har evnen til å erstatte russisk gassforsyning til Europa med flytende naturgass (LNG) i tilfelle avbrudd på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina, sa Qatars energiminister Saad al-Kaabi tirsdag, meldte Reuters.

Ok, russerne vet det. Så forklarer den følgende nyheten som åpenbarte noen andre økonomiske “drivkrefter” bak den nåværende massive geopolitiske omstillingen:

Oljemarkedet vil finne det umulig å erstatte Russlands olje, som står for 10 prosent av den globale forsyningen, sa Dmitry Marinchenko, seniordirektør for naturressurser og råvarer i Fitch, til russiske medier tirsdag. Opptrappingen av Russland-Ukraina-krisen kan sende oljeprisen til over 100 dollar per fat, ifølge Fitchs ekspert. 

Tidlig tirsdag steg oljeprisen nær 100 dollar per fat, med Brent Crude som nådde en ny sjuårshøyde på 99 dollar før den falt til 97 dollar per fat etter at Russlands president Vladimir Putin sent mandag anerkjente to separatistregioner i det østlige Ukraina og satte ut tropper der. i den mest alvorlige eskaleringen av krisen hittil.

man raiding wine glass painting
Russland taper lite økonomisk, men det gjøre hele EU og Norges befolkning gjennom økningen av energiprisene.

Og det er et poeng, ser du. Det forklarer hvorfor Russland ikke bare forutså, men effektivt ofret Nord Stream 2. Faktisk kunne Russlands reaksjon av avsky på Herr Scholz’ holdninger til krigsforbrytelser begått av 404 (omskriving av Ukraina red.) i LDNR (utbryterrepublikkene red.)  ha vært dette velkjente halmstrået som brakk kamelryggen. Du kan ikke forholde deg til disse menneskene, de har ingen bevissthet og moral og russere er ganske flinke til å forstå når enhver aktivitet blir en øvelse i «bortkastet».

I tilsynelatende urelaterte nyheter nådde Russland og Aserbajdsjan en grenseavtale i dag (på russisk) og undertegnet felles erklæring om allierte relasjoner. Denne begivenheten er mye større enn man kan forvente og er en indikasjon på en prosess med konsolidering av Russlands nære utland, ikke bare som markeder, men trygt økonomisk og politisk miljø. 

I beslektede nyheter fjerner Russland diplomatene sine fra Kiev, med rette – møkk er i ferd med å treffe «viften» i Ukraina i industrielle mengder. For at folk skal forstå hva moderne Ukraina er, kan analogien til Gulyaipole hjelpe til med forståelsen når den sees på som et senter for Mahno-bevegelsen. Mahno er en eufemisme (forskjønnende omskrivning red.) for anarki, flytende lojalitet og ran. Du vet, som i dagens Ukraina.

Oversatt av Knut Lindtner

http://smoothiex12.blogspot.com/

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 40

Les artikkelen direkte på derimot.no