Norgesdemokratene og Ukraina – tilsvar fra partileder Geir Ugland Jacobsen

Lykten.no

Lykten.no:

Av Geir Ugland Jacobsen, partileder, Norgesdemokratene

Halvor Hegtun gjør som Vidar Kleppe i sin kommentar i Aftenposten den 16.03.2023. Han hopper bukk over hva saken om Kleppe egentlig gjelder, og søker heller å fremstille Kleppe som et offer, samtidig som han tillegger Norgesdemokratene (ND) holdninger partiet ikke har.

Partiet har påtalt et demonstrativt brudd av Kleppe, på et vedtak i partiets landsstyre.

Saken dreier seg ikke om krigen i Ukraina. Det handler om lojalitet til vedtak gjort av partiets ledende organer.

«Norgesdemokratene har fordømt Russlands invasjon helt siden februar 2022. Vi har aldri støttet Russland i denne krigen.» – Geir Ugland Jacobsen, partileder Norgesdemokratene

I dette tilfellet var beslutningen at ingen i partiledelsen skulle uttale seg om Ukrainakrigen før Landsstyret hadde fått gjennomgått og verifisert partiets offisielle politikk i den hensikt at vi offentlig skulle tale med én stemme i denne saken. Det var kun tre dager å vente på konkluderende vedtak, men Kleppe gikk allerede dagen etter ut i media med sin egen mening, Dette kunne selvfølgelig ikke passere upåtalt. Kleppe kan selvfølgelig ellers mene hva han vil.

Kleppe og hans støttespillere satset på å desinformere og avlede publikum, og gjøre saken til en diskusjon om partiets Ukrainapolitikk, og totalt ignorere hvorfor partiledelsen har reagert.

Hegtun griper begjærlig muligheten til å snakke ned Norgesdemokratene ved å gjengi Vidar Kleppes versjon. Systemtro medier i Norge fornekter seg stort sett ikke når det gjelder omtale av ND. Å referere vårt parti korrekt og saklig slik at publikum blir objektivt informert, ønsker de åpenbart ikke. Vi ble heller ikke kontaktet. Her skulle det kun snakkes om Ukraina, så ufordelaktig som mulig for ND.

Se også: Podcast #14 – Anders Tronstad i samtale med Demokratenes leder, Geir Ugland Jacobsen

Kleppes standpunkt i Ukrainasaken fremstår «politisk korrekt». Noe rasjonelt resonnement ser vi ikke spor av. Det er blant annet ikke gjort noen vurderinger av hvordan krigen realistisk kan tenkes avsluttet, og hvor mye den skal koste av liv, lidelse og penger. Tanken på sikkerhet og økonomi for Norge og det norske folk er også totalt fraværende. Det høver seg dårlig for et parti som plikter å sette Norge først.

Siden saken bringes på bane på en så tendensiøs måte av Kleppe og Hegtun, ønsker vi her å redegjøre for Norgesdemokratenes syn på Ukraina-konflikten:

Vi som har et reflektert syn på hvordan denne meningsløse og svært farlige krigen bør stoppes, blir av Kleppe og hans allierte kalt «putinister». Vi fremstilles som om vi støtter Russland, og ikke vil hjelpe Ukraina. Mer feil kan det neppe bli. Kleppe benytter en destruktiv og helt argumentfri hersketeknikk med tanketomme mantraer ledsaget av urettmessig stempling av partiet. Vi ser at Hegtun heller ikke har problemer med å henge seg på denne intellektuelt fattige teknikken.

Les også: Partileder i Norgesdemokratene kommenterer uroen i partiet

ND har fordømt Russlands invasjon helt siden februar 2022. Vi har aldri støttet Russland i denne krigen. Vi sympatiserer med alle ofre, ikke minst det ukrainske folk, og vi vil selvfølgelig hjelpe de nødstedte med det de måtte ha behov for av mat, klær og trygghet.

Vi har gått kritisk igjennom svært mye info fra ulike kilder, og vurdert ulike strategiske valg og deres mulige utfall.

Vi ønsker få iverksatt forhandlinger og stanset krigshandlingene umiddelbart. Det er nå påfallende liten interesse for en diplomatisk løsning på vestlig side.

Vi har bl.a foreslått at Donald Trump kan settes på jobben. Ingen kan benekte at han løste mange floker og skapte mye fred i sin presidentperiode.

En «last man standing» mellom Vesten og Russland på Ukrainsk jord, er virkelig ingen løsning. Det er galskap. Ikke minst fordi det vil innebære total utslettelse av Ukraina, enorme tap på begge sider, og mest sannsynlig en ekskalering der Norge også trekkes inn. (Innlegget fortsetter under grafikken)

Les også: Hunter Biden innrømmer at laptopen er ekte og ikke «russisk propaganda»

(Norgesdemokratene.no)

Vi ser nå hvordan Zelenskys og Bidens støttespillere blir stadig mer aggressive, og også avvisende til diplomatiske løsningsforslag. De kaster kun bensin på bålet. Tanken på faren for eskalering til en verdenskrig mellom atommakter er uforsvarlig fjern. Stadig mer penger og avanserte våpen skal være den eneste oppskriften på fred. «Våpen er fred», sier NATO-sjefen.

Norgesdemokratene vil ikke gi våpen til Ukraina fordi dette kun vil forlenge krigen og forårsake enormt mye mer død og lidelse, uten at det sannsynliggjør noen positiv effekt for krigens endelige utfall. Videre øker våpenstøtte og – finansiering sannsynligheten for at Norge blir direkte involvert i krigen, med de fatale konsekvenser det vil innebære for det norske folk.

For øvrig er det å ikke selge eller gi våpen til krigførende land vært konsekvent politikk for Norge de siste 64 år, inntil fjor. Trolig ikke uten grunn.

Ingen troverdig «exit» ligger i kortene, og åpenbart er det mange som ikke har reflektert over de enorme tapene av menneskeliv som et fåfengt forsøk på total vestlig seier over Russland vil innebære for Ukraina og resten av verden – også Norge. Mangelen på strategisk perspektiv i den blinde iveren etter å pøse på med krigsressurser uten tanke på hvor det skal ende, er skremmende.

Vi tviler på at mange er villige til å ofre millioner av unge mennesker, i ytterste konsekvens sine egne barn og barnebarn, for å avgjøre hvem som skal bestemme over etnisk splittede Donbas og Krim.

Er det verd å melde Norge (som ikke har et reelt forsvar) på i krigen, og risikere at vårt land blir det neste Ukraina? Dvs slagmark for en proxykrig mellom USA og Russland?

Vårt inntrykk er at når folk blir objektivt og tilstrekkelig informert om mulige strategiske utfall, (ledende norske medier sørger dessverre ikke for det), så får de aller fleste et nyansert syn på krigen og dens mulige løsninger – mye likt det Norgesdemokratene har.

Det Norgesdemokratene mener er utvilsomt både moralsk forsvarlig og legitimt.

Det må være lov å være realistisk, nyansert og fremsynt, og ikke minst tenke på eget folk og land, uten å bli løyet om og demonisert.

En forkortet versjon av dette innlegget ble publisert i Aftenposten.

Les artikkelen direkte på Lykten