Kina posisjonerer militæret sitt: Baerbock lover støtte til Taiwan

Kina posisjonerer militæret sitt: Baerbock lover støtte til Taiwan

Politikeren.com
Kina posisjonerer militæret sitt: Baerbock lover støtte til Taiwan

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 45 Second

Situasjonen blir verre for hvert minutt, og neste krig står for døren. Kineserne begynner å plassere militært utstyr på strendene i provinsen Fujian, som ligger nærmest Taiwan.

Verden holder pusten. Det er økende tegn på at Kina kan invadere øya Taiwan. Skarpe ord kommer fra Berlin mot Beijing. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (De Grønne) gjør det klart: Tyskland vil ikke akseptere det hvis en stor nabo angriper en mindre. Hun lovet tysk støtte til Taiwan i tilfelle en kinesisk invasjon.

Nancy Pelosi ventet i Taiwan

En annen vestlig politiker er ikke akkurat med på å lette situasjonen: Ifølge opplysninger fra parlamentet i Taipei er formann i det amerikanske representantenes hus, Nancy Pelosi, ventet til den demokratiske øyrepublikken tirsdag kveld. Det vil være det høyest rangerte besøket av en amerikansk politiker til Taiwan, som Beijings kommunistiske ledelse ser på som en del av Folkerepublikken Kina, på et kvart århundre. Kina truer med militære mottiltak.

Lover støtte til Taiwan i en mulig krig mot Kina: Annalena Baerbock

Taiwan øker kampberedskapen

Beijing har truet USA med konsekvenser dersom Pelosi skulle besøke og økt nervøsitet i  Taiwan med manøvrer, militære bevegelser, stenging av havområder og plutselige endringer i flyplanen. Ifølge innsidere fløy flere kinesiske krigsfly nylig nær grenselinjen i  Taiwanstredet. I tillegg har kinesiske krigsskip patruljert nær den uoffisielle buffersonen i sundet siden mandag. Statusen  til Taiwan  er et av hovedstridspunktene mellom USA og Kina.

Forsvarsdepartementet i Taipei sa tirsdag at hvis spenningen øker, vil passende styrker bli utplassert som svar på «fiendens trusler». Taiwan  har full oversikt over militær aktivitet rundt seg. Det taiwanske militæret økte sin kampberedskap. Nyhetsbyrået CNA rapporterte, siterer en kilde, at ordren kom som svar på trusselen fra det kinesiske folkets frigjøringshær og dens måløvelsesmanøvrer. Den økte beredskapen ble beordret frem til torsdag middag.

Får besøket hennes kamelen til å flyte over: Nancy Pelosi vil stå opp mot Kina

Stor troppsutplassering

Bildene fra den østlige provinsen Fujian gir en ide om hvor alvorlig Beijing tar truslene sine. I tillegg til badegjester stiller hæren tungt militært utstyr på strendene. Bilder som ufrivillig vekker minner fra den russiske utplasseringen foran den ukrainske grensen.

Kina og Taiwan – en lang historie, Folkerepublikken Kina 1949 utropt av CP-sjef Mao Zedong “Ett Kina-politikk” siden 1970-tallet anerkjent av de fleste land rundt om i verden President Xi vil at Taiwan skal følge Hong Kongs modell med “Ett land”-modellen , to systemer “inkorporerer Bruk av militære midler ikke utelukket India Taiwan espress Kilde : APA / New York Times Grafikk : O. Ginner Etter nederlaget i borgerkrigen i 1949 tilflukt til den nasjonale regjeringen i “Republikken Kina” Fram til 1971 representasjon av Kina før UNO I-forsvarsavtaler med USA siden 1955 USA brøt formelt diplomatiske forbindelser i 1979, men bekreftet militær støtte Beijing Kina Nord-Korea Sør-Korea Taipei Taiwan Japan 1000 km

Det er også viktig å huske på at Pentagon har bedt Pelosi om å IKKE reise til Taiwan.

Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Les artikkelen direkte på Politikeren