En hemmelig klinikk som ulovlig vaksinerte barn ble avdekket i Mexico

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 55 Second

En hemmelig «klinikk» i et delstatshus i México der barn ble ulovlig vaksinert mot COVID-19 ble umiddelbart fjernet av operatørene etter at en medierapport avslørte eksistensen av den ulovlige forretningen.

Mediegruppen Milenio rapporterte tirsdag kveld at et hus i et boligområde i Atizapán de Zaragoza – en kommune i hovedstadsområdet i Mexico City – fungerte som et vaksinasjonssenter for barn helt ned til fem år, samt ungdom og voksne.

Den første dosen av en Pfizer-, Moderna- eller Johnson & Johnson-vaksine koster 150 USD(1350kr) for barn, mens andre dose koster 100 USD (900kr). Voksne måtte betale $150 for en enkel dose. Det er uklart hvor mange som ble vaksinert ved den hemmelige klinikken, men den begynte først å operere sist fredag, antyder rapporter.

Vaksinene kom tilsynelatende fra Texas, og mottakerne ble angivelig gitt et offisielt amerikansk vaksinasjonskort.

Den føderale regjeringen har ikke tilbudt vaksine til barn under 15 år, med unntak av de 12 år og over som har en underliggende helsetilstand som gjør dem sårbare for alvorlig sykdom hvis de får COVID. Private helsepersonell har forbud mot å importere, selge og administrere COVID-19-vaksiner i Mexico.

I følge en rapport fra avisen Milenio drev et Aguascalientes-basert selskap ved navn Tancastev Trading den hemmelige klinikken i Atizapán. De skal ha fortalt folk at de hadde en avtale med en klinikk i Laredo, Texas, om å administrere vaksiner i Mexico.

Avtaler ble planlagt via e-post og krevde et depositum på $50(450kr). Det ble angivelig også planlagt avtaler for Aguascalientes og San Luis Potosí tidligere denne måneden.

Milenio rapporterte at en hvit kvinne med en amerikansk aksent var ansvarlig for å administrere vaksinene i México ulovlig.

Kort tid etter at Milenio Televisión sendte en reportasje om det ulovlige vaksinasjonssenteret tirsdag kveld, ble huset fraflyttet og alle bevis fjernet, ifølge naboer.

Onsdag morgen var klinikken demontert og operatørene forsvunnet, sa Milenio.

Tjenestemenn fra helsetilsynsmyndigheten Cofepris og statsadvokaten i Mexico besøkte huset onsdag, men ingen vaksiner eller medisinsk utstyr ble funnet, sa avisen.

Om det faktisk var vaksiner de fikk eller bare ulovlige falske produkter vites ikke, myndighetene oppfordrer alle som har kjøpt vaksiner om å ta kontakt for nærmere undersøkelser. Eieren av huset sier han leide det ut til en bekjent men var uviss om hva den bekjente brukte huset til.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren