Jan Hårstad: Det er mange som faller for Ukraina-propagandaen i våre medier.

Derimot.no

derimot.no:

Historiker Tvedt redegjør

Jan Hårstad  

Jeg må starte med å si at det er ingen i Norge som har drevet så mye personlig reklame for professor Terje Tvedts bok fra 2017, Det internasjonale gjennombruddet, som undertegnede. Det er en uunnværlig bok for enhver som vil forstå det universelle-globalistiske prosjektets inntog og påtvang i Norge.

Neste møtet med Tvedt var en artikkel han skrev i Aftenposten som kanskje ble en bok hvor han blåste opp USAs kulturprodukter som sentrale for verdenskulturens utvikling og faktisk romantiserte dette i en stat i totalforfall på alle vis. En total skivebom spør du meg, men dette kan vi kanskje komme tilbake til under den tredje verdenskrig.

Det er klart at når en tung intellektuell størrelse som Tvedt kaster seg inn i den aktuelle debatten som raser i Rødt og Klassekampen, blir man nysgjerrig og spør seg: Hva er Tvedts politiske posisjon? Er han for norske våpenleveranser som Rødt? Er han for nordisk Nato? Hva er hans posisjon i Ukraina-konflikten? Etc.

Han klarer det mesterstykke IKKE å gi noe klart svar på noen av disse spørsmål og bruker heller tre sider på å rydde opp i bruk av historiske erfaringer og myter. I dette har han utvilsomt mye rett, men det er bare på ett punkt hvor han redegjør minimalt for sin egen posisjon. (KK 21. mai)

Yoshihiro Francis Fukuyama er en amerikansk statsviter, politisk økonom og forfatter. (Fra Wikipedia)

Han siterer det akademiske fjolset Francis Fukuyama:

«Russland er på vei mot et direkte nederlag i Ukraina» og det vil bety «en ny fødsel for friheten…Ånden fra 1989 vil leve videre, takket være modige Ukrainere»

Tvedt: « DET ER GODE GRUNNER TIL Å HÅPE AT FUKUYAMA FÅR RETT…»

Dette er det eneste signal Tvedt gir om sin politiske posisjon og dette er jo det rene vrøvl fra ende til annen. USA Imperiet organiserer Nato-verdenen for en tredje verdenskrig mot Russland.

Norge sender eksklusive Penguin-raketter som Kongsberggruppen har utviklet sammen med amerikanske Raytheon. Russland bygger i høyt tempo 12 nye militærbaser i det vestlige og nordlige Russland for å stå imot det nordiske Nato.

Faktisk opptrer Tvedt i denne artikkelen som nærmest en parodi på en akademisk professor som er livredd for å stikke nesa si fram og åpenbart kalkulerer hvor mye risiko han kan ta. Han tar ingen, han opptrer som den bedrevitende historiker han med rette er. Men det er alt.

En ser jo at en hel generasjon av gamle radikalere nå har trukket båten på trygg grunn og slått seg på balansert og klok tenkning av typen Aftenposten og Klassekampen.

Det er trist at også Tvedt melder seg på i denne stimen, men sånn er det bare. Skal vi få gjort noe må vi holde oss til fakta og realiteter.

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 19

Les artikkelen direkte på derimot.no