Derimot: Våpenforsendelsene til Kiev-regimet: Fredsnasjonen Norge er i tet.

Derimot.no

derimot.no:

Hvem er det som sender våpen til Kiev-regimet?

Hvis en ser på oversikten under fremgår det at det stort sett er Natoland som forsyner Ukraina-regjeringen med våpen. Unntaket er Japan og Sør-Korea. Og ser vi på Natolandene er faktisk Norge den største bidragsyteren til Nato/Ukrainas krigføring etter folketall.

Land som Frankrike og Italia bidrar med praktisk talt ingenting bortsett fra «store ord og løfte om evig vennskap». Og ord hjelper ingenting for Ukraina i den situasjonen de nå befinner seg. Heller ikke våpen. Bare forhandlinger om fred.

I absolutte tall er også Norge nest størst i Europa. Bare Storbritannia gir mer.

Når Russiske myndigheter skal vurdere hvilke land som er mest fiendtlige vil denne oversikten fortelle dem at Norge er blant de verste. Faktisk den verste. Vi følger USA i ett og alt og viser vår lojalitet til USA på denne måten.

Hvis det blir krig er det nå helt klart at USA (som ikke er en militær landmakt) ikke er i stand til å forsvare oss. Krigen i Ukraina forteller dette med klartekst, men jeg tror ikke de norske politiske myndighetene forstår hvilken utsatt posisjon de setter landet vårt i for å tekkes USAs ledelse.

Om våre militære ledelse er klar over situasjonen er jeg usikker på, men realiteten er at vi nå fremstår som båndhunden til USA. Vi bjeffer og blåser oss opp utenfor «bjørnens hi» og tror USA vil kunne hjelpe oss hvis bjørnen løfter labben. Graden av virkelighetsfornektelse hos omtrent alle våre politikere er virkelig skremmende.

Tanken på å samarbeide for avspenning med vår store nabo streifer dem ikke en gang. Men da må vi stanse sanksjonene og begynne å snakke med den Russiske ledelsen. Vi har i dag ingen ledende politikere som er i stand til dette. Praktisk talt alle er forgiftet i større eller mindre grad med Russlandsfobi og Russlandshat.

Vi har altså ingen som kan håndtere den nye situasjonen som oppstår når Nato snart har tapt Ukraina-krigen sin.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Markus Winkler

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar